Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Consultare publica privind infrastructura de transport și problemele firmelor care acceseaza fondurile din domeniul transporturilor

image-2015-07-8-20285555-70-absorbtia-fondurilor-greoaie-pentru-romaniaIn urma unei intalniri de lucru a Ministrului Transporturilor cu reprezentanții Camerei de Comert si Industrie a Romaniei și cu alti reprezentanti  ai Coalitiei pentru Absorbtia  Fondurilor  Structurale  si Modernizarea  Romaniei, s-a decis constituirea  a doua grupuri de lucru care se vor  concentra pe  zonele  sensibile  de absorbtia  fondurilor  europene  si  cheltuirea  banilor  publici  in zona transportului terestru si transportului pe cale ferata.

In  vederea  formularii  unui  punct  de vedere care să prezinte problemele pe care le întâmpină firmele în relația cu Ministerul Transporturilor, cu absorbtia fondurilor structurale din domeniul transporturilor cât și propunerile privind nevoia de investiții în infrastructură, Camerele de Comerț și Industrie Județene realizează, la nivel national, consultarea publică a firmelor privind:

  • problemele identificate pe transportul terestru si transportul pe calea ferata si propunerea de solutii pentru rezolvarea acestora;
  • nevoia de investitii in aceste sectoare, respectiv unde ar trebui statul sa aloce rapid fonduri pentru imbunatatirea  infrastructurii de transport;
  • utilitatea modernizarii sistemului  cailor ferate  din Romania.  Sau fondurile  necesare  sunt prea mari si ar trebuie orientate spre alte tip uri de transporturi?
  • unde greseste Ministerul Transporturilor  in procesele  de cheltuire  a fondurilor  sale si de absorbtie a fondurilor Propuneri si solutii;
  • cat de afectat este mediul  de afaceri  de to ate aceste probleme?  Cum trebuie  actionat pe termen scurt, mediu si lung?
  • ce institutii  ale  statului  considerati ca sunt  vinovate   de  aceasta  situatie  in  afara  de Ministerul Transporturilor?

Firmele din Bacău sunt invitate să transmită propunerile și observațiile referitoare la aceste aspecte, prin email, la adresa ccibc@ccibc.ro, până la data de 10 septembrie 2015.

Punctul de vedere rezultat la nivel national va fi susținut la următoarea întâlnire a celor două grupuri de lucru de la Ministerul Transporturilor.

        Impreuna in lumea afacerilor