Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Consultare publica privind Proiectele de lege privind Noul Cod fiscal si Noul Cod de procedura fiscala

74c951d4de983a1fa9c9fea20c0e0d6fProiectele de lege privind Noul Cod fiscal si Noul Cod de procedura fiscala au fost lansate astazi, 19 februarie 2015, in dezbatere publica si, de asemenea, au fost incluse in prima lectura pe agenda de lucra a Guvernului. In situatia in care vor fi aprobate de parlamentari, acestea ar urma sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2016, dupa cum informeaza MFP.

Conform unui documentul al MFP in care sunt detaliate principalele modificari cuprinse in proiectul de lege privind Noul Cod fiscal, taxa pe valoarea adaugata urmeaza sa fie redusa pentru toate bunurile si serviciile de la 24%, in prezent, la 20% incepand cu 1 ianuarie 2016. Mai mult decat atat, din 1 ianuarie 2018, TVA ar putea ajunge la 18%.

In plus, documentul prevede si reducerea cotei de TVA pentru carne, peste, legume si fructe de la 24%, in prezent, la 9% din 1 ianuarie 2016.

Tot de la inceputul anului viitor ar putea fi introdusa taxarea inversa pentru livrarea de cladiri, parti de cladire si terenuri de orice fel, pentru a caror livrare se aplica regimul de taxare.

Propunerile, observatiile si sugestiile se pot transmite:

Termenul limita de transmitere a opiniilor si observatiilor este 25 februarie 2015.

        Impreuna in lumea afacerilor