Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Convocare comisie cercetare disciplinara

Image of different hands at business meeting

La intrebarea:am convocat o persoana pentru Comisia de cercetare disciplinara .Am pus nr. de inregistrare convocatorului pe 14 decembrie, l-am trimis prin posta cu confirmare de primire tot in aceeasi data dar si pe adresa de mail a persoanei .În convocator l-am rugat sa se prezinte pe 17 decembrie. Pe 18 decembrie am primit confirmarea pe care era notat ca pe 15 decembrie nu a fost gasit la domiciliu dar persoana a semnat de primire pe 18 decembrie.
Eu l-am instiinţat in scris cu min. 48 de ore, asa cum prevede legea, dar persoana nu a fost gasita la domiciliu. Cum procedez in continuare? persoana este suspendată pe perioada cercetarilor

Adriana Iancu expert in legislatia muncii afirma ca:ii mai convocati inca odata, stabilind o alta data .
Codul muncii
Art 251din Codul muncii
3) Neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile prevazute la alin. (2) fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile
Un motiv obiectiv pentru care salariatul nu se prezinta la convocare este concediul medical.
Legea prevede ca in perioada de incapacitate temporara de munca salariatul nu este obligat sa raspunda convocarii comisiei de disciplina, fiind considerat absent motivat.
Conditia esentiala pentru a putea sanctiona salariatul cu desfacerea CIM este ca sa existe dovada refuzului expres al salariatului de a primi convocarea.
Convocarea salariatului poate fi facuta prin orice mijloc de comunicare care asigura transmiterea si confirmarea primirii acesteia(prin inmanarea ei salariatului, prin executor judecatoresc etc).

Sursa:clublegislatiamuncii.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor