Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Crescatorii de animale mai au de asteptat pana sa poata depune cererile unice pentru subventii

overview31-980x600

Desi ne aflam in plina perioada de depunere a cereilor unice pentru subventii, crescatorii de animale nu pot face acest lucru din cauza unor deficiente aparute la sistemul informatic pe care APIA il foloseste pentru a le inregistra cererile.

In acest context, crescatorii de animale nu au intarziat sa isi manifeste nemultumirea fata de situatia creata, nemultumire accentuata de faptul ca responsabilii din cadrul APIA nu le pot comunica o data exacta de la care isi vor putea depune cereile unice.

Conform directorului general al agentiei, Mihai Putinei, este nevoie de impelementarea unor dezvoltari informatice, intrucat sistemul actual nu este functional in acest moment si nu poate inregistra cererile venite din partea fermierilor din sectorul zootehnic.

Seful APIA mai spune ca se lucreaza la implementarea acestor dezvoltari , insa nu a putut preciza o data la care problema va fi rezolvata, dar le-a transmis fermierilor ca vor fi informati imediat ce va deveni din nou posibila depunerea cereilor unice in cazul lor.

Problema principala consta in preluarea bazei de date de la ANSVSA privitoare la animalele eligibile pentru plata, aceeasi problema aparand si in cazul ajutoarelor nationale tranzitorii.

In acest timp, crescatorii de animale se tem ca nu vor mai avea timpul necesar sa depuna cereile respective in conditiile in care, spun ei, acestea sunt destul de dificil de completat, iar termenul limita este data de 15 iunie.

Nici femierii din sistemul vegetal nu sunt scutiti de probleme, in cazul lor sistemul online folosit de APIA avand o problema in ce priveste accesarea masurilor de agromediu.

Fermierii care lucreaza mai mult de 10 ha de teren arabil, care intentioneaza sa acceseze masurile de agromediu, vor putea depune cererile saptamana viitoare in functie de programarile facute, a mai anuntat seful de la APIA. In aceasta situatie, potrivit datelor APIA, sunt 50.000 de fermieri.

 

http://agroromania.manager.ro/

        Impreuna in lumea afacerilor