Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Crescatorii de bovine, ovine si caprine vor beneficia de sprijin financiar in valoare totala de 955 de milioane de lei

VacutaCrescatorii de bovine, ovine şi caprine care au depus cereri de finantare anul trecut vor primi un sprijin de aproximativ 955 de milioane de lei, conform deciziei Guvernului care a aprobat ieri  doua hotarari in acest sens.

Executivul a decis ca suma de 680.023 de milioane de lei sa fie destinata sprijinirii crescatorilor de bovine, pentru cererile de finantare depuse in cursul anului 2014. Suma reprezinta valoarea totala pentru ajutoarele nationale tranzitorii in sectorul zootehnic pentru specia bovine si se distribuie astfel: 130.710 milioane de lei pentru schema decuplata de productie in sectorul lapte şi 549.313 milioane de lei pentru schema decuplata de productie in sectorul carne.

Sprijinul financiar acordat prin acest act normativ se inscrie in limita a 80% din pachetele financiare privind platile nationale directe complementare aferente anului 2013, astfel cum este autorizat de catre Comisia Europeana, respectiv 154.193 milioane de euro.

oitaPentru cererile depuse anul trecut, Guvernul a decis ca suma de 275.651 milioane de lei sa fie destinata sprijinirii crescatorilor de ovine/caprine.

Fondurile alocate reprezinta valoarea totala pentru ajutoarele nationale tranzitorii in sectorul zootehnic pentru speciile ovine/caprine. Alocarea financiara se inscrie in limita a 80% din pachetele financiare privind platile nationale directe complementare aferente anului 2013, astfel cum este autorizat de catre Comisia Europeana, respectiv 62.502 milioane de euro.

Sumele alocate sub forma de sprijin financiar crescatorilor de animale sunt asigurate de la bugetul de stat prin bugetul aprobat Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2015.

Sursa:  http://agroromania.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor