Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Crescatorii de bovine vor primi in acest an o subventie tripla, de 1.600 de lei/cap de animal

Vache_limousine_race_bovine

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat in cadrul unei emisiuni de televiziune ca in acest an crescatorii de bovine vor beneficia de o subventie de trei ori mai mare decat in 2014, insa a subliniat totodata ca acest lucru nu reprezinta o solutie la problema pretului laptelui.

„Anul acesta eram pregatiti pentru eliminarea cotelor de lapte, cota de lapte odata eliminata ar putea avea impact asupra pretului. Exista riscul sa importam mai mult lapte din tarile apropiate. Asadar, eram pregatiti si am introdus, din acest an, un ajutor pentru fermierii care au între 10 si 250 de capete de animale. Este un ajutor suplimentar pentru ceea ce înseamna vacile de lapte si vacile de carne. Daca anul trecut subventia încasata de fermieri a fost de 500 de lei/cap de animal, la care s-a adaugat un premiu pentru productia de lapte, livrata pe piata, anul acesta vor încasa în jur de 1.600 de lei/cap de animal. Deci, s-a triplat subventia pe care o încasau fermierii”, a declarat Daniel Constantin in cadrul emisiunii „Vorbeste liber”, de la TVR.

Seful MADR a precizat totodata ca o crestere a subventiilor pentru fermieri nu va putea rezolva in mod concret problema pretului pentru lapte. O solutie, din perspectiva ministrului, ar fi ca agricultorii sa se asocieze in cooperative.

Sursa:www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor