Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Cum poti deveni intreprinzator

Accounting - Businesspeople working on charts and graphs

In temeiul dreptului la libera initiativa, al dreptului la libera asociere si al dreptului de stabilire, orice persoana fizica, cetatean roman sau cetatean strain, poate desfasura activitati economice pe teritoriul Romaniei, in conditiile prevazute de lege.

Activitatile economice pot fi desfasurate in toate domeniile, meseriile, ocupatiile sau profesiile pe care legea nu le interzice in mod expres pentru libera initiativa.

Infiintarea unei firme reprezinta primul pas in initierea unei afaceri. In functie de domeniul de activitate si de capitalul disponibil, alegerea formei juridice de organizare a activitatii economice este foarte importanta.

Conform legislatiei specifice aveti la dispozitie mai multe forme de organizare din care puteti alege cum ar fi: PFA, II, IF, SRL, SNC, SA, SCS, SCA, SE, GIE, GEIE.

Fiecare forma de organizare juridica are reglementari specifice, atat din punctul de vedere al obligatiilor administratorului firmei cat si din punct de vedere fiscal.

Inainte de a stabili forma de organizare a viitoarei firme, comerciantii trebuie sa cunoasca intreaga paleta a reglementarilor legale astfel incat, dupa deschiderea firmei, sa evite sanctiunile pentru nerespectarea acestor prevederi.

Legislatia aplicabila comerciantilor poate fi accesata pe site-ul www.ccibc.ro, la sectiunea Infiintare firme, linkul Informatii generale, sublink-ul Legislatie utila.

Pentru a alege forma juridica cea mai potrivita, pentru a cunoaste reglementarile aplicabile si evitarea sanctiunilor ulterioare, puteti apela la Centrul de Infiintari Firme Bacau.

Centrul de Infiintari Firme Bacau va sta la dispoziţie pentru intocmirea actelor firmei, constituirea dosarului de infiintare, obtinerea documentelor de inregistrare a noii firme şi inregistrarea fiscală a firmei.

Astfel, noii intreprinzatori pot avea siguranta ca in termenul cel mai scurt posibil, pot sa-si deschida afacerea.

Apeland la Centrul de Infiintari Firme Bacau, veti fi indrumati cu privire la pasii pentru infiintarea unei firme, puteti obtine studii statistice pe domenii de activitate, si veti cunoaste informatiile necesare pentru obtinerea avizelor / autorizatiilor firmei.

Cu sprijinul Centrului de Infiintari Firme Bacau, firma isi va incepe activitatea, iar administratorul va primi informatiile necesare desfasurarii activitatii in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

 Pentru mai multe informatii va sta la dispozitie Centrul de Infiintari Firme:

Birou BacauTel:         0234.570.010, int. 133
E-mail:   ccibc@ccibc.ro
Mobil:     0749.088.840Carmen MIHAI
Birou OnestiTel:        0234.320.343
E-mail:  onesti@ccibc.ro
Mobil:    0748.886.408Petronela HUIBAN
Birou MoinestiTel:         0234.367.557
E-mail:   moinesti@ccibc.ro
Mobil:     0744.538.409Roxana FAINITA

 

        Impreuna in lumea afacerilor