Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Cum se infiinteaza o microintreprindere?

PozaMicrointreprindere

Noile prevederi ale Codului fiscal aplicabile in 2016 au creat o adevarata deruta in zona micilor afaceri. Schimbarea sistemului de impozitare, atat la microintreprinderi cat si la persoane fizice autorizate – PFA, intreprinderi individuale – II si intreprinderi familiale – IF pune in dificultate micii intreprinzatori atunci cand trebuie sa aleaga forma de organizare a firmei.

Specialistii in finante spun ca din punct de vedere al profitabilităţii, incepand cu 2016, microîntreprinderea e mai avantajoasă.

O microintreprindere este o societate comerciala normala care beneficiaza, in plus fata de alte societati comerciale, de posibilitatea de a fi impozitata cu un procent de 3% din cifra de afaceri, spre deosebire de societatile comerciale platitoare de impozit pe profit 16%.

Pentru a putea beneficia de aceasta facilitate, o societate comerciala trebuie sa indeplineasca, la data de 31 decembrie a anului precedent (daca este cazul), cateva conditii impuse de lege, referitoare la activitatea sa economica, respectiv:

  • are inscrisa in obiectul de activitate productia de bunuri materiale, prestarea de servicii si/sau comertul;
  • are de la 1 pina la 9 salariati, inclusiv;
  • a realizat venituri care nu au depasit echivalentul in lei a 100.000 euro ;
  • capitalul social al persoanei juridice este detinut de persoane, altele decat statul, autoritatile locale si institutiile publice.

Pentru a alege forma juridica cea mai potrivita, pentru a cunoaste reglementarile aplicabile in vederea prevenirii sanctiunilor ulterioare, toti cei care doresc sa deschida o microintreprindere pot apela la Centrul de Infiintari Firme, care ofera servicii pentru:

  • intocmirea actelor firmei,
  • constituirea dosarului de infiintare,
  • obtinerea documentelor de inregistrare,
  • inscrierea in Registrul Comertului.

Pentru mai multe informatii, intocmirea tuturor actelor necesare infiintarii firmei, in concordanta cu legislatia in vigoare, si inscrierea in Registrul Comertului, va sta la dispozitie Centrul de Infiintari Firme:

Bacău

Str. Libertăţii nr.1

Tel: 0749.088840

Email: office@ccibc.ro

Oneşti

Str. Gen. Radu R. Rosseti, nr. 4

Tel: 0748.886408

Email: onesti@ccibc.ro

Moineşti

Str. V. Alecsandri, nr. 216

Tel: 0744.538409

Email: moinesti@ccibc.ro

        Impreuna in lumea afacerilor