Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Cum se inregistreaza in Revisal decizia de sanctionare si cum se concediaza salariatul care nu corespunde profesional locului de munca?

652x450_105392-5-situatii-in-care-concedierea-este-abuzivaIn cazul in care un salariat este sanctionat disciplinar, de exemplu, cu 5% din salariul de baza lunar – inscris in contractul de munca si transmis in REVISAL – inregistrarea se va face pe baza deciziei de sanctionare, cu respectarea termenului prevazut de art. 4 alin. (2) din HG 500/2011:

  • “Orice modificare a elementelor prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. a), c) -g) se înregistrează în registru cel târziu în ziua lucrătoare anterioară împlinirii termenului de 20 de zile lucrătoare prevăzut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicată. Excepţie fac situaţiile în care modificările se produc ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti sau ca efect al unui act normativ când înregistrarea în registru se face în ziua în care angajatorul se prezumă,potrivit legii, că a luat cunoştinţă de conţinutul acestora.”

Angajatorul poate dispune concedierea in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca , dar numai dupa ce parcurge etapele concedierii pentru necorespundere profesionala:

  • evaluarea salariatului
  • tercerea intr-o alta munca
  • notificarea AJOFM
  • preavizarea (20 de zile lucratoare)
  • emiterea deciziei de concediere

Salariatului caruia ii inceteaza contractul de munca pentru necorespundere profesionala a locului de munca in care este incadrat beneficiaza de indemmnizatie de somaj.

Sursa: www.clublegislatiamuncii.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor