Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Cum se poate deschide o afacere?

Business-Management

In temeiul dreptului la libera initiativa, al dreptului la libera asociere si al dreptului de stabilire, orice persoana fizica, cetatean roman sau cetatean strain, poate desfasura activitati economice pe teritoriul Romaniei, in conditiile prevazute de lege.

Activitatile economice pot fi desfasurate in toate domeniile, meseriile, ocupatiile sau profesiile pe care legea nu le interzice in mod expres pentru libera initiativa.

Infiintarea unei firme reprezinta primul pas in initierea unei afaceri. In functie de domeniul de activitate si de capitalul disponibil, alegerea formei juridice de organizare a activitatii economice este foarte importanta.

Conform legislatiei specifice aveti la dispozitie mai multe forme de organizare din care puteti alege cum ar fi: PFA, II, IF, SRL, SNC, SA, SCS, SCA, SE, GIE, GEIE.

Fiecare forma de organizare are reglementari specifice, atat din punctul de vedere al obligatiilor administratorului firmei cat si din punct de vedere fiscal.

Inainte de a stabili forma de organizare a viitoarei firme, comerciantii trebuie sa cunoasca intreaga paleta a reglementarilor legale astfel incat, dupa deschiderea firmei, sa evite sanctiunile pentru nerespectarea acestor prevederi.

Legislatia aplicabila comerciantilor poate fi accesata pe site-ul www.ccibc.ro, la sectiunea Infiintare firme, linkul Informatii generale, sublink-ul Legislatie utila infiintari firme.

Pentru a alege forma juridica cea mai potrivita, pentru a cunoaste reglementarile aplicabile si evitarea sanctiunilor ulterioare, apelati la Centrul de Infiintari Firme Bacau.

Centrul de Infiintari Firme Bacau ofera servicii pentru: intocmirea actelor firmei, constituirea dosarului de infiintare, obtinerea documentelor de inregistrare a noii firme şi inregistrarea fiscală a firmei.

De asemenea, intreprinzatorii sunt indrumati cu privire la pasii pentru infiintarea unei firme, obtin date statistice pe domenii de activitate si informatii necesare pentru obtinerea avizelor / autorizatiilor firmei.

Astfel, ei pot avea siguranta ca in termenul cel mai scurt posibil, pot sa-si deschida afacerea.

Pentru mai multe informatii va sta la dispozitie Centrul de Infiintari Firme:

Bacău Oneşti Moineşti
Str. Libertăţii nr.1, Bacău Str. General Radu R. Rosseti, nr. 4 Str. V. Alecsandri, nr. 216
tel 0234/571070, int.133 tel  0234.320.344 tel 0234.367.557
Email office@ccibc.ro Email onesti@ccibc.ro Email moinesti@ccibc.ro

        Impreuna in lumea afacerilor