Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Cum sunt inregistrate zilele de sambata si duminica pentru lucrul in ture

h_02820541-600x410La intrebarea:Lucrez in ture cu program 12h/24h tura zi urmat de 12h/48h noaptea.
1. As vrea sa stiu daca se compenseaza cu alte 12 ore libere tura ce se desfasoara in zi de sambata sau duminica. Din cate am citit in site-ul dvs am constatat ca exista un articol in codul muncii care este cam neclar.
2. Schimbul de ture necesita un proces de predare/primire a lucrarilor desfasurate sau in desfasurare. Acest lucru nu necesita un timp suplimentar ce trebuie pontat?
3. Lucrul se desfasoara in ture (asa cum am prezentat anterior) dar pontajul se face ca pentru program de 8 ore? Exista o motivatie anume? Angajatorul scapa cumva de anumite obligatii facand pontaj la 8 ore ? (orele suplimentare care reies in urma programului nu se iau in seama)
4.Concediul de odihna programat deja pentru o perioada anume, Poate fi amanat de angajator(sef loc de munca)? Mentionez ca acest concediu pe anul in curs este programat pentru lunile dec 2015-ian 2016

Ariana Iancu expert in legislatia muncii afirma ca:Programul de lucru al salariatilor care presteaza activitate in ture se stabileste astfel incat durata muncii sa nu depaseasca 40 de ore pe saptamana, salariatii sa beneficieze de doua zile de repaus saptamanal( acest lucru trebuie evidentiat in pontaj) , precum si de perioade de repaus de 24 de ore atunci cand ziua de lucru este de 12 ore.
Nu existsa norma legala care sa prevada daca seful are sau nu, voie sa stabileasca o alta perioada in care angajatul sa efectueze concediul de odihna. Acest lucru se stabileste de comun acord.

Sursa:clublegislatiamuncii.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor