Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Cum vad hotelierii evolutia turismului romanesc si ce planuri de dezvoltare au

HOTEL_2323685b1Portalul de rezervari hoteliere HotelGuru.ro a realizat un studiu printre hotelierii prezenti pe site, referitor la cum vad acestia evolutia turismului romanesc si ce planuri de dezvoltare au.

Conform studiului, 42,5% dintre respondenti sunt optimisti cu privire la evolutia turismului romanesc si considera ca situatia se va imbunatati in urmatorii 5 ani. Principala problema a industriei este, conform unui procent de 48% dintre respondenti, infrastructura defectuoasa din Romania.

  • 8 din 10 hotelieri din Romania au planuri de dezvoltare

In ceea ce priveste evolutia propriului business, 67% dintre hotelierii care au participat la studiu au declarat ca a fost un an acceptabil, in timp ce pentru 22,5% a fost un an de succes.

Totodata, 82,5% dintre respondenti au declarat ca planuiesc sa isi dezvolte serviciile in urmatorii 5 ani. Majoritatea intentioneaza sa imbunatateasca nivelul de confort din camere (56,3%), in timp ce peste 40% si-ar dori sa ofere o capacitate mai mare de cazare. In topul serviciilor pe care hotelierii intentioneaza sa le dezvolte se regasesc si centrele SPA, pentru 29% dintre unitatile de cazare.

Valoarea investitiei planificate pe unitate de cazare este de pana la 200.000 RON, in functie de serviciile care urmeaza sa fie dezvoltate de hotelieri (centre SPA, terenuri de sport, restaurante a la carte etc.).

Aproximativ jumatate dintre respondenti considera ca cea mai mare provocare a industriei este infrastructura deficitara, urmata de lipsa promovarii si a personalului calificat (21% si, respectiv, 19%). Prin urmare, cel mai important pilon in dezvoltarea turismului romanesc este considerat a fi infrastructura (49%), urmat de promovarea traditiilor si gastronomiei locale (22%), precum si a activitatilor in aer liber (17%).

Cand au fost intrebati despre cea mai de succes initiativa care a ajutat industria turismului in ultimii 5 ani, numeroase raspunsuri au indicat scaderea TVA la 9% si diverse proiecte de infrastructura si promovare. Printre proiectele mentionate se numara campania „Explorati Gradina Carpatilor”, renovarile din Baile Felix, complexul de schi de la Molivisu, hotelul Eden Garden Spa 4* de la Campulung Moldovenesc, Therme Spa Bucuresti, Salina Turda, renovarile de pe litoralul romanesc, consolidarea cladirilor din centrul vechi al Bucurestiului si participarea Romaniei la diverse targuri de turism din strainatate.

Majoritatea turistilor rezerva camerele online

50% dintre hotelierii din Romania primesc cele mai multe solicitari prin intermediul site-urilor de rezervari online, de tipul HotelGuru.ro. In acelasi timp, pentru clientii a 26% dintre unitatile de cazare, rezervarile telefonice continua sa fie preferate.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 80 de unitati de cazare din Romania si a avut ca scop stabilirea directiei in care se indreapta turismul romanesc si identificarea opiniei jucatorilor din industrie.

Sursa: horeca.ro

        Impreuna in lumea afacerilor