Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Curs de Igiena – Notiuni fundamentale - obligatorii in desfasurarea unor activitati din alimentatie publica si servicii

7IGIENA CURS STIREScoala de Studii Comerciale, este autorizata de Ministerul Sanatatii Publice si Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului, sa desfasoare cursul de Igiena-Notiuni fundamentale.

Va oferim posibilitatea de a va instrui din trei in trei ani la curs Igiena-Notiuni fundamentale, in urma caruia veti putea obtine certificat de absolvire eliberat de Ministerul Sanatatii Publice si Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului.

Modulele cursului sunt urmatoarele:

  •  Modulul 1: Servicii de productie, depozitare, transport si comercializare a alimentelor; inclusive alimentatie publica si a colectivitatilor.
  •  Modulul 2: Servicii de curatenie in unitati de asistenta medicala, colectivitati de copii si tineri, unitati de cazare, hoteluri, moteluri, cabane etc.
  •  Modulul 3: Productia si distributia apei potabile, inclusiv a apei potabile si imbuteliate.
  • Modulul 4: Servicii de ingrijire corporala.
  • Modulul 5: Servicii tip dezinfectie, dezinsectie, deratizare.

Cursul este obligatoriu indiferent daca este vorba de vanzatorul de la magazinul alimentar, bucatar, ospatar sau de coafeza ori manichiurista, toti angajatii sunt obligati sa fie absolventii un curs de igiena.
Angajatii care presteaza activitati de productie si de comercializare a produselor alimentare, de alimentatie publica si colectiva, serviciile si productia de apa potabila, precum si serviciile de intretinere corporala sunt obligati sa urmeze un curs de Igiena.

Conform Hotararii Guvernului nr. 857 din 2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 621 din 01.09.2011, Intrat în vigoare la: 11.09.2011, la art. 5 se precizeaza: Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoanele juridice angajarea şi/sau menţinerea în unităţile care desfăşoară activitate de producţie şi de comercializare a produselor alimentare, de alimentaţie publică şi colectivă, servicii şi producţie de apă potabilă, precum şi servicii de întreţinere corporală a personalului fără certificatul de instruire profesională privind însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă, conform reglementărilor legale în vigoare.”

Certificatele de absolvire au o valabilitate de 3 ani.

Acte necesare la inscriere: copia cartii de identitate

Loc de desfasurare: Sediul Camerei de Comert si Industrie Bacau

Adresa: strada Libertatii nr.1, Bacau

Informatii utile se pot obtine la sediul nostru, email:ssc@ccibc.ro , maneger curs: Mihaela TOMA, tel: 0737168808.

        Impreuna in lumea afacerilor