Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Cursurile de igienă obligatorii pentru personalul din alimentatie publica, comert cu produse alimentare si servicii de întretinere corporală

facem-progrese-la-capitolul-igiena-76-dintre-romani-se-spala-pe-maini-pentru-prevenirea-infectiilor-6425752Personalul angajat în unitatile care desfasoara activitati de producţie şi de comercializare a produselor alimentare, de alimentaţie public şi colectiva, servicii şi producţie de apa potabila, precum şi servicii de întreţinere corporala trebuie sa detina certificate de instruire profesionala privind însuşirea noţiunilor fundamentale de igiena, conform normelor legale în vigoare.

Lipsa certificatului care atesta absolvirea cursului de notiuni fundamentale de igiena constituie contraventie si se sanctioneaza, conf. Art. 5 din HG 857/2011, cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei.

Cursul are o durata de 12 ore si se desfasoara pentru urmatoarele module:

  • Servicii de producţie, depozitare, transport şi comercializare a alimentelor inclusiv alimentaţie publica şi a colectivitaţilor;
  • Servicii de curaţenie în unitaţile de asistenţa medicala, colectivitaţi de copii şi tineret, unitaţi de  cazare (hoteluri, moteluri, cabane, etc.);
  • Productia si distributia apei potabile si productia apei imbuteliate;
  • Servicii de ingrijire (corporala, cosmetica, frizerie, coafura, manichiura, pedichiura,  masaj, etc);
  • Servicii de tip dezinfectie, dezinsectie, deratizare.

Atestatul are o perioada de valibilitate de 3 ani, dupa care este obligatoriu participarea la un nou curs.

Scoala de Comert si Industrie este autorizata pentru desfasurarea cursului de instruire profesionala a angajatilor privind însusirea Notiunilor Fundamentale de Igiena conform ordinului comun al Ministerului Sanatatii  si Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice nr.1225/5031/2003.

Costul este de 100 lei/pers pentru grupe de min. 15 angajati din cadrul firmei si se poate organiza la sediul firmei. Taxa de participare cuprinde si taxa de examinare de catre Directia de Sanatate Publica.

Pentru înscrieri si informatii suplimentare, va sta la dispozitie Scoala de Comert si Industrie la tel: 0748/886.411, email: office@sscbacau.ro, persoana de contact: Angela DIMITRIU, responsabil curs.

        Impreuna in lumea afacerilor