Personalul angajat în unitatile care desfasoara activitati de producţie şi de comercializare a produselor alimentare, de alimentaţie publica şi colectiva, servicii şi producţie de apa potabila, precum şi servicii de întreţinere corporala trebuie sa detina certificate de instruire profesionala privind însuşirea noţiunilor fundamentale de igiena, conform normelor legale în vigoare.
Lipsa certificatului care atesta absolvirea cursului de notiuni fundamentale de igiena constituie contraventie si se sanctioneaza, conf. Art. 5 din HG 857/2011, cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei.
Cursul are o durata de 12 ore si se desfasoara pentru urmatoarele module:
- Servicii de producţie, depozitare, transport şi comercializare a alimentelor inclusiv alimentaţie publica şi a colectivitaţilor;
- Servicii de curaţenie în unitaţile de asistenţa medicala, colectivitaţi de copii şi tineret, unitaţi de cazare (hoteluri, moteluri, cabane, etc.);
- Productia si distributia apei potabile si productia apei imbuteliate;
- Servicii de ingrijire (corporala, cosmetica, frizerie, coafura, manichiura, pedichiura, masaj, etc);
- Servicii de tip dezinfectie, dezinsectie, deratizare.
Atestatul are o perioada de valibilitate de 3 ani, dupa care este obligatoriu participarea la un nou curs.
Scoala de Studii Comerciale Bacau este autorizata pentru desfasurarea cursurilor de instruire profesionala a angajatilor privind însusirea Notiunilor Fundamentale de Igiena conform ordinului comun al Ministerului Sanatatii si Ministerului Educatiei nr.1225/5031/2003.