Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

De ce nu se poate reduce TVA pentru vin si bere

care-sunt-diferentele-dintre-bautorii-de-bere-si-cei-de-vin_size1Premierul Victor Ponta a precizat ca Guvernul a intentionat sa includa si aceste produse pe lista celor pentru care TVA se va reduce la 9 la suta, insa acest lucru ar contraveni legislatiei europene.

 

Primul ministru, Victor Ponta, a facut lumina in controversa legata de reducerea TVA pentru vin si bere, explicand pe scurt in cursul zilei de luni de ce aceste doua produse nu au fost incluse pe lista celor care vor beneficia din iunie de TVA de 9 la suta.

Acesta a explicat ca s-a intentionat initial si reducerea TVA la bauturile alcoolice neaccizate, mai precis vin si bere, insa Ministerul Finantelor s-a opus acestei masuri, invocand ca argument o directiva europeana care interzicea acest lucru.

„Recunosc si imi asum aceasta vina, am vrut sa reducem TVA la 9% si la produsele alcoolice neaccizate, mai pe romaneste, vinul si berea, dar a venit directiva Uniunii Europene. Ministerul de Finante ne-a aratat directiva care ne interzice acest lucru si, ne pare rau, am scos in ultimul moment din text”, a declarat Ponta, raspounzand la o intrebare legata de acest subiect.

Reamintim ca, incepand din luna iunie, produsele alimentare vor beneficia de TVA redus de la 24 la 9 la suta, aceastra masura fiind decisa de Guvern si fiind operata cu sase luni mai devreme decat termenul propus initial, care era data de 1 iunie 2016.

http://agroromania.manager.ro/

        Impreuna in lumea afacerilor