Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Deducere personala privind contributiile la fondurile de pensii facultative

191217_articolPe forum Club Legislatia Muncii a fost prezentata problema privind contributiile voluntare efectuate de angajat la fondurile de pensii facultative, sunt deductibile la calculul impozitului pe venitul din salarii in limita a 400 eur/ an. „Am pus la dispozitia angajatorului copiile dupa chitantele de plata a contibutiilor lunare cat si actul de aderare la fondul de pensii, dar acesta nu tine cont de ele si nu calculeaza deducerea cuvenita. Ce trebuie sa fac pentru a beneficia de aceasta deducere ?
Angajatorul are obligatia sa tina cont de aceste plati efectuate de mine lunar? sau nu are nici o obligatie in acest sens?”

Raspunsul expertului in legislatia muncii a fost: „Pentru calculul impozitului lunar, cota de impozit de 16% se aplica asupra bazei de calcul determinate pentru veniturile obtinute la locul unde se afla functia de baza, ca diferenta intre venitul net din salarii calculat prin deducerea din venitul brut a contributiilor sociale obligatorii aferente unei luni, precum si contributiile la fondurile de pensii facultative potrivit Legii nr. 204/2006 privind pensiile facultative, si cele la scheme de pensii facultative, calificate astfel in conformitate cu legislatia privind pensiile facultative de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara, administrate de catre entitati autorizate stabilite in state membre ale Uniunii Europene sau apartinând Spatiului Economic European, suportate de angajati, astfel incât la nivelul anului sa nu se depaseasca echivalentul in lei al sumei de 400 euro.”

Sursa:clublegislatiamuncii.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor