Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Desfiintare post dupa concediu de crestere copil

indemnizatie-copilLa intrebarea:sunt in CCC pana in data de 10.01.2016 (pe 11.01.2016 copilul implineste un an) si am o problema cu reintegrarea la locul de munca. Am fost zilele trecute si am comunicat angajatorului ca in ianuarie trebuie sa ma intorc la locul de munca insa angajatorul mi-a spus ca societatea nu mai desfasoara activitate si ca postul meu de munca a fost desfiintat. De asemeni, mi-a spus ca pot sa intru in somaj incepand cu data in care termin CCC. Poate angajatorul sa ma concedieze daca nu mai are activitate si postul meu de munca s-a desfiintat (mentionez ca firma nu este in faliment sau reorganizare judiciara?

Adriana Iancu expert in legislatia muncii afirma ca :Potrivit art. 25 alin. 3 din OUG 111/2010, angajatorul are interdictia de a nu concedia salariata revenita din CCC pe o durata cu pana la 6 luni de la data revenirii.
OUG 111/2010
Art 25
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.

Sursa:clublegislatiamuncii.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor