Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Despagubiri pentru crescatorii de animale

VACA_agroacadem_ruCrescatorii de animale urmeaza sa fie despagubiti si ei pentru pierderile suferite din cauza secetei. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anuntat ca anul acesta se vor acorda despagubiri pentru pajisti si pasuni in valoare de 100 de lei pe hectar.

“Asteptam acordul scris al Comisiei Europene pentru a plati sumele in avans. Despagubirile vor fi de 400 de lei pe hectar pentru cultura mare, porumb si floarea soarelui. Anul acesta vom da 300 de lei/ha, iar anul viitor vom vedea daca trebuie sa mai rambursam vreo suma. Pentru fermierii fara asigurare despagubirea este jumatate, adica 200 de lei/ha. Pentru pajisti si pasuni, sprijinul va fi undeva la 100 de lei pe hectar”, a declarat ministrul Agriculturii, in cadrul unei intalniri la sediul MADR cu crescatorii de animale.

Potrivit lui Dumitru Grigorean, presedintele Asociatiei crescatorilor de bovine pentru carne din Romania, despagubirea de 100 de lei pe hectar pentru pasuni se va acorda doar in cazul in care calamitatea este de peste 70%.

Sursa: StiriAgricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor