Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Dizolvarea, lichidarea, radierea - etape obligatorii pentru desfiintarea unei firme

Dizolvare, lichidareChiar daca nu este deloc de dorit, in economia de piata este posibil sa apara situatii in care, din diverse cauze ce tin de concurenta, asigurarea resurselor materiale si umane, lipsa finantarii si altele, firma sa nu-si mai poata atinge obiectivele si sa intre in incapacitate de functionare.

In aceasta situatie, actionarii, asociatii pot hotari:

  • dizolvarea
  • lichidarea
  • radierea

firmei.

Dizolvarea consta in operatiunile de declansare a procesului de incetare a activitatii si asigura premisele lichidarii patrimoniului social. Prin dizolvare firma nu se desfiinteaza, ea isi continua existenta juridica, insa numai pentru operatiunea de lichidare.

Hotararea privind dizolvarea societatilor comerciale este luata de Adunarea Generala a Asociatilor / Acţionarilor sau de instanta judecatoreasca la cererea oricarei persoane interesate.

Dizolvarea societăţii are ca efect deschiderea procedurii lichidării.

Lichidarea, ca urmare a dizolvarii, se face, in principal, in interesul asociatilor.

În cazul lichidării voluntare, după stingerea datoriilor pe care firma le are către terți, asociații societății pot ajunge la o hotărâre cu privire la repartizarea activelor ce au rămas. Dacă asociații nu ajung la acest acord, procedura de lichidare se derulează conform prevederilor legale pentru asemenea situații, cu numirea unui lichidator.

Radierea reprezintă ultima operaţiune prin care societatea  este “eliminată” din Registrul Comerţului şi işi pierde definiv personalitatea juridică.

Pentru mai multe informatii despre dizolvare, lichidare, radiere si sprijinirea firmei in vederea indeplinirii procedurilor legale de realizare a acestor operatiuni si inscrierea in Registrul comertului,  sta la dispozitie Centrul de Infiintari Firme:

Birou Bacau
Tel: 0234.570.010, int. 133
E-mail: office@ccibc.ro
Mobil: 0749.088.840
Birou Onesti
Tel: 0234.320.343
E-mail: onesti@ccibc.ro
Mobil: 0748.886.408
Birou Moinesti
Tel: 0234.367.557
E-mail: moinesti@ccibc.ro
Mobil: 0744.538.409

        Impreuna in lumea afacerilor