Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Miercuri, 25 aprilie 2013, a avut loc la sediul Camerei de Comert si Industrie a Judetului Bacau o intrevedere de lucru intre Excelenta Sa Domnul Philippe GUSTIN Ambasadorul Frantei la Bucuresti, Domnul Doru SIMOVICI, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Bacau si societatile comerciale din judetul Bacau care au capital francez sau au in derulare colaborari cu parteneri francezi.

Vizita Excelentei Sale face parte dintr-un circuit la nivel national de cunoastere a mediului economic – cultural – educativ, in judetul Bacau participand si la o intalnire cu reprezentantii mediului de afaceri.

In deschiderea intrunirii, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Bacau a adresat un mesaj de bun venit, asigurand-l pe distinsul oaspete de intreaga disponibilitate de a colabora in scopul dezvoltarii relatiilor comerciale dintre cele doua state si in special dintre Judetul Bacau si Franta.

In acest sens, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Bacau a prezentat o scurta radiografie a judetului, din punctul de vedere al resurselor si potentialului economic, cu precadere asupra datelor despre economia judetului, distributia sectoarelor de activitate, principalii indicatori economici inregistrati de societatile din judet, valoarea exporturilor, importurilor si a investitiilor straine directe, cat si valoarea schimburilor comerciale dintre Judetul Bacau si Franta.

Excelenta Sa Dl Ambasador a multumit Camerei de Comert si Industrie Bacau pentru primirea calduroasa, mentionand ca este interesat de cunoasterea mediului de afaceri bacauan si identificarea modalitatilor de colaborare institutionala care sa sprijine obiectivul comun de dezvoltare a relatiilor comerciale.

In scopul facilitatii colaborarii institutionale dintre Ambasada Frantei in Romania si Camera de Comert si Industrie Bacau, Excelenta Sa a prezentat serviciile pe care le ofera Ambasada, structura organizatorica si responsabilii din cadrul echipei Ambasadei care pot sprijini acest obiectiv.
Mai mult, a mentionat ca pe directia relatiilor comerciale, in cadrul Ambasadei Frantei in Romania activeaza componenta UBIFRANCE care are atributii pentru promovarea schimburilor bilaterale si peste 30 de consilieri de comert exterior care reprezinta toate sectoarele de activitate.

In continuarea intrevederii, cei 16 agenti economici prezenti au fost invitati sa se prezinte, mentionand, la cererea Excelentei Sale, problemele pe care le intampina in ceea ce priveste procedurile administrative din Romania si / sau Franta si potentiali parteneri de afaceri de care sunt interesati.

Firmele prezente la intalnire au fost: ABSOLUTE TRANSLATE SRL Bacau, AMURCO SRL Bacau, ASPIREX SRL Bacau, BARLETA SRL Bacau, COMELECTRO SRL Bacau, DIMMER SRL Comanesti, ELROM SRL Bacau, ERGIO PROD SRL Comanesti, FIALD IMOBILIARE SRL Bacau, GRUP AGRICOLA Bacau, JUANROM SRL Ghimes Faget, NAROXI PREST SRL Bacau, PSAPET PROD COM SRL Bacau, R.G.S. COMPANY SRL Bacau, SUBEX SA Bacau, WORLD MACHINERY WORKS SRL Bacau.

La finalul intrevederii, cunoscand interesul si implicarea Excelentei Sale in subiectul formarii profesionale Presedintele Camerei de Comert si Industrie Bacau a prezentat proiectul Centrului Comunitar de Invatare Permanenta Bacau, organizatie creata in scopul adaptarii si corelarii ofertei educationale la necesitatile si realitatile pietei muncii din judetul Bacau.

        Impreuna in lumea afacerilor