Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Dorim sa relansam masura privind bunastarea animalelor

cresterea-pasarilor-640x330Ministerul Agriculturii doreste sa relanseze masura 14 din noul PNDR dedicata bunastarii animalelor, a anuntat recent secretarul de stat in MADR, Sorin Radu, potrivit Agerpres.

Vrem sa reglementam in noul PNDR masura 14, corespondentul 215 privind bunastarea animalelor din vechiul PNDR, sprijinul pentru porc si pasare. Este o masura pe care vrem sa o relansam”, a declarat Sorin Radu, pentru sursa citata.

Masura are ca obiectiv specific asigurarea unor standarde superioare de bunastare a animalelor in cadrul fermelor zootehnice, prin acoperirea costurilor suplimentare si pierderii de venituri pentru imbunatatirea conditiilor de mediu si a bunastarii animalelor, datorate angajamentelor asumate pe baze voluntare in favoarea bunastarii si protectiei prin aplicarea unor masuri, altele decat masurile tehnologice obligatorii, pentru depasirea standardelor minime obligatorii.

Solicitantii masurii depun o singura cerere de ajutor pentru toate explotatiile cu cod ANSVSA detinute, la centrul judetean A.P.I.A. pe a carui raza teritoriala se afla sediul social al solicitantului. In cazul in care solicitantul are sediul social situat pe raza teritoriala a unui judet, dar desfasoara activitatea pe raza teritoriala altui/altor judet/e (detine exploatatia cu cod ANSVSA pe raza teritoriala a altui judet) poate depune cererea de ajutor/plata pe raza teritoriala a judetului unde are capacitatea de productie cea mai mare.

Cititi mai multe despre masura privind bunastarea animalelor pentru sectorul avicol si sectorul suinelor.

Sursa: www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor