Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Economia germana profita de constructii si consum

constructii_germania-600x399Constructiile si consumul sunt bransele care sustin cel mai mult economia germana. Pretul petrolului si dobanzile se mentin scazute, rata de angajare si veniturile cresc. La toate acestea se adauga cheltuielile cu cazarea si integrarea imigrantilor, de pe urma carora profita constructiile, dar si comerciantii au motive sa fie optimisti. Prognoza Uniunii Camerelor de Comert si Industrie din Germania (DIHK) a modificat in crestere prognoza de crestere economica pentru 2016 de la 1,3% la 1,5%. O evolutie buna a avut piata muncii. Numarul persoanelor cu un loc de munca a crescut. Din datele obtinute de DIHK in urma chestionarului realizat in randul celor 80 de camera de comert si industrie din Germania, la care au raspuns peste 24.000 de reprezentanti ai companiilor, mai rezulta ca cel mult are de pierdut sectorul financiar, iar exportatorii au devenit mai septici.

Germania nu se mai numara  printre cele mai competitive 10 state

Germania, ca amplasament investitional, nu se mai numara printre primele 10 state in ce priveste competitivitatea, arata un clasament realizat de IMD Business School din Elvetia. Astfel, Germania a coborat pe locul 12 in acest clasament, mai ales din cauza evaluarii negative in ce priveste Guvernul Federal si performanta economica. In 2014 Germania ocupa locul sase.

Au fost evaluate 61 de state, pe primul loc situandu-se Hong- Kong, mai ales datorita fiscalitatii reduse și a lipsei piedicilor in fluxul de capital. Pe locul al doilea se afla Elvetia, pe locul trei Statele Unite ale Americii. Statele din Europa de Est au facut progrese importante, Cehia se afla pe locul 27 in ce priveste competitivitatea, fiind urmata de Lituania (locul 30), Estonia (31) și Polonia (33). Chestionati au fost peste 5400 de manageri la nivel mondial, iar evaluarea are la baza 342 de criterii.

Mai mulți pasageri pe aeroporturile germane

In primele trei luni ale anului au plecat mai mulți pasageri de pe aeroporturile germane decat in aceeasi perioada a anului trecut. Numarul turistilor a crescut in primul trimestru cu 5,3% la 22,6 mil. EUR. In ce priveste zborurile in strainatate, o destinație de vacanta preferata a fost Spania, mai ales insulele Baleare. 2,3 mil. de persoane au zburat in primele trei luni ale acestui an in Spania, cu 13,1% mai mult decat cu un an in urma. In schimb a scazut usor numarul de pasageri spre Turcia, o scadere de aproape o treime au inregistrat zborurile catre Egipt si Tunisia.

Alte informatii despre economia si investiile germane, evenimentele ce au loc in perioada urmatoare in Germania sunt disponibile in ultimul numar al Buletinului Informativ al Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane care poate fi vizualizat online.

Sursa: Buletin Informativ al CCI  Romano-German

        Impreuna in lumea afacerilor