Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

EEN: sprijin pentru IMM-urile dornice să inoveze și să se dezvolte pe plan international

slider eenEnterprise Europe Network – EEN este reteaua oficiala a Comisiei Europene de sprijinire a dezvoltarii internationalizarii si inovarii intreprinderilor europene.

Sub sloganul “The Enterprise Europe Network helps ambitious SMEs innovate and grow internationally”, EEN este cea mai importanta retea de afaceri din lume, avand peste 600 de organizatii membre in peste 50 de tari.

Reteaua ofera servicii privind identificarea de parteneri de afaceri de pe plan international prin promovarea ofertei / cererii firmelor într-o bază de date considerată cea mai mare din lume, sprijină participarea la evenimente internaționale de matchmaking și oferă oportunitatea de a identifica și discuta cu potențiali parteneri de afaceri.

Mai mult, Rețeaua EEN furnizează sprijin și informații privind sursele de finantare disponibile, legile si reglementarile UE, proprietate intelectuală și alte informații europene necesare firmelor pentru dezvoltare și inovare.

Rețeaua Enterprise Europe network este prezentă în Regiunea Nord-Est prin intermediul Centrelor EEN din cadrul Camerei de Comerț și Industrie Bacău, a ADR Nord Est și din cadrul Parcului Stiintific si Tehnologic Tehnopolis Iasi.

Misiunea Centrului Enterprise Europe Network Bacau este de a ajuta firmele din județele Bacau, Botosani, Neamt, Suceava sa-si internationalizeze afacerile prin oferirea de consultanta de comert exterior, identificarea de noi piete de desfacere a produselor / serviciilor, contacte cu potentiali parteneri pentru a dezvolta impreuna noi afaceri sau tehnologii, sau finantatori pentru idei de afaceri, inventii, inovatii.

Centrul EEN Neamț, din cadrul ADR Nord Est oferă servicii de sprijinire a inovarii in cadrul firmelor şi dezvoltarea IMMurilor inovative din județele Bacau, Neamt, Suceava.

Firmele din judetele Botosani, Iasi, Vaslui se pot adresa catre Centrul EEN din cadrul Parcului Stiintific si Tehnologic Tehnopolis Iasi pentru servicii specializate pentru IMMuri inovative şi servicii de dezvoltare afaceri.

Pentru prezentarea retelei Enterprise Europe Network, Camera de Comert si Industrie Bacau, Agentia de Dezvoltare Regională Nord-Est și Parcul Stiintific si Tehnologic Tehnopolis Iași organizeaza workshopul:

„Reteaua Enterprise Europe Network in sprijinul IMM-urilor inovative din Regiunea NE”

03 noiembrie 2015, ora 10.00, sediul Camerei de Comert si Industrie Bacau.

Scopul evenimentului este de a prezenta oportunitatile de internationalizare si inovare oferite de Reteaua Europeana a Intreprinderilor.

Cu aceasta ocazie, in cadrul evenimentului, vor fi evidentiate și oportunitati de finantare pentru IMM-uri disponibile prin POR 2014-2020, Apel proiecte 2.1 A/2015 “Microintreprinderi”, POC 2014-2020, Actiunea 2.2.1 “IT&C si inovare prin dezvoltarea de clustere” si Programul Orizont 2020.

Participarea la eveniment este gratuită, înscrierile putându-se realiza prin intermediul formularului disponibil on-line pe site-ul www.ccibc.ro, la secțiunea Evenimente.

De asemenea, pe site-ul www.ccibc.ro sunt disponibile informații suplimentare despre modul cum poate sprijini EEN firmele din județul Bacău, cum pot intra acestea în contact direct cu Comisia Europeană prin intermediul Centrelor EEN Bacău, Neamț și Iași și alte informații privind evenimentul de prezentare care va avea loc în data de 03 noiembrie 2015.

        Impreuna in lumea afacerilor