Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Egiptul a cumparat 120.000 de tone de grau din Romania

spice_de_grau-1024x768Autoritatea Generala pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt a cumparat 235.000 de tone de grau din Romania si Rusia pentru a produce paine la preturi subventionate, transmite agentia Reuters, citata de Agerpres.

GASC este responsabila pentru achizitiile strategice de grau in numele statului egiptean, cel mai mare importator mondial de grau.

Astfel, Autoritatea Generala pentru Aprovizionare a cumparat 120.000 de tone de grau din Romania si 115.000 de tone de grau din Rusia, la un pret mediu de 210,37 dolari pe tona, care include si transportul, a precizat vicepresedintele GASC, Mamdouh Abdel Fattah.

Graul cumparat urmeaza sa fie livrat Egiptului in perioada 21-31 august.

Aceasta a fost a treia achizitie de grau efectuata de statul egiptean de la inceputul noului an fiscal, care a debutat la 1 iulie 2015. Dupa achizitiile de la inceputul acestei luni, ministrul egiptean al Aprovizionarii, Khaled Hanafi, a declarat ca rezervele strategice de grau local si importat sunt suficiente pana la inceputul lunii ianuarie 2016.

In primele trei trimestre ale precedentului an fiscal, importurile egiptene de grau s-au ridicat la 1,63 miliarde de dolari, conform celor mai recente date ale Bancii Centrale a Egiptului.

Egiptul cumpara in mod frecvent grau din Romania. In total, GASC a cumparat in acest sezon o cantitate de aproximativ 1,20 milioane tone de grau din Romania.

        Impreuna in lumea afacerilor