Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Egiptul a cumparat 60.000 de tone de grau din Romania

graul-magic-mitologia-la-romaniAutoritatea Generala pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt a anuntat recent ca a achizitionat 180.000 de tone de grau din Rusia si Romania pentru a produce paine la preturi subventionate, informeaza agentia Reuters, citata de Agerpres.

Ministrul egiptean al Aprovizionarii, Khaled Hanafi, a mentionat ca Egiptul a cumparat 120.000 de tone de grau din Rusia si 60.000 de tone de grau din Romania la un pret mediu de 207,34 dolari pe tona. Graul urmeaza sa fie livrat Egiptului in perioada 11 – 20 noiembrie.

Potrivit ministrul egiptean al Aprovizionarii rezervele strategice de grau domestic si importat pentru productia de paine subventionata sunt suficiente pana la mijlocul lunii martie a anului urmator. Hanafi a adaugat ca se efectueaza inspectii la porturile de livrare pentru a se asigura ca sunt indeplinite termenii contractelor cu privire la calitate si validitate.

Autoritatile din Egipt cumpara in mod frecvent rau din Romania. In acest sezon, GASC a cumparat o cantitate de peste 1,20 milioane tone de grau din Romania.

Sursa: StiriAgricole.ro 

        Impreuna in lumea afacerilor