Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Energie sustenabila prin servicii energetice inovative

energy-2Un nou grant in cadrul programului Horizon 2020 sustine dezvoltarea de noi modele de afaceri in industria serviciilor energetice.

Obiectivul unei aplicatii pentru acest grant este dezvoltarea de modele de afaceri care monetizeaza cel mai bine economiile viitoare de energie.

Sunt eligibile urmatoarele tipuri de proiecte:

  • Propuneri orientate spre modele de afaceri ce permit monetizarea economiilor de energie rezultante (ex. contractul de performanta energetica);
  • Propuneri ce multiplica solutii de finantare inovative de succes implementate deja pe teritoriul UE, precum si servicii energetice inovative de succes. O atentie deosebita se va acorda solutiilor inovatoare care permit agregarea, securizarea, gruparea proiectelor, partajarea riscurilor, structurarea de case de compensare sau dezvoltarea de noi mecanisme de investitii (de exemplu mecanisme de tip crowd-funding pentru energie durabila).
  • Propuneri de consolidare a capacitatii la scară largă pentru autoritățile publice și IMM-uri de a seta sau de a folosi scheme de finantare inovatoare pentru energie durabila.

Alocarea financiara pentru un proiect poate fi cuprinsa intre 1 si 1,5 milioane EURO.

Informatii suplimentare sunt disponibile pe www.ec.europa.eu

        Impreuna in lumea afacerilor