Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Eveniment - Descoperire antreprenoriala in sectorul confectii-textile, Iasi, 28 octombrie 2016

textileÎn cadrul procesului de operaționalizare a Strategiei de Specializare Inteligentă a Regiunii Nord-Est pentru perioada 2014-2020, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est organizează, în data de 28.10.2016, la Iași (Hotel Majestic, str. Petru Rareș nr.7, Sala Grigorescu), al 4-lea focus grup de descoperire antreprenorială în Regiunea Nord-Est.

Acest focus grup este dedicat sectorului confecții-textile, în relație cu 4 priorități tematice de reconfigurare ale acestui sector, respectiv:

  • Materiale inovative, biomateriale și textile funcționale cu aplicabilitate în medicină
  • Economie circulară, cultivarea & exploatarea firelor naturale și materiale ecologice
  • Procese & Aplicații high-tech / Smart Factoring.
  • Noi modele de afaceri / Digital fashion / Digital textiles printing

Scopul evenimentului este de a reuni principalii actori implicați în procesul de dezvoltare al sectorului confecții-textile (societăți comerciale, furnizori de educație, centre de cercetare, clustere, camere de comerț, autorități publice locale, organizații non guvernamentale etc.) pentru a agrea prioritățile tematice de dezvoltare propuse și a identifica provocările și oportunitățile pentru promovarea unor inițiative de proiecte concrete în acest domeniu.

Acest exercițiu va contribui la conturarea portofoliului regional de proiecte care va fi finanțat în cadrul Axei Prioritare 1 (Transfer Tehnologic) a Programului Operațional Regional 2014-2020 și la trasarea priorităților de dezvoltare antreprenorială ulterioară în domeniile selectate.

Structura evenimentului va fi următoarea:

  • Sesiune în plen introductivă cu prezentări susținute de experți naționali/ internaționali având ca temă exemplificarea noilor tendințe și direcții de cercetare și inovare existente în domeniul textil / alte domenii conexe și industria textilă;
  • Divizarea participanților în 4 grupuri de lucru (câte unul pentru fiecare prioritate tematică identificată mai sus), în scopul analizei provocărilor cheie și a oportunităților de dezvoltare regională viitoare;
  • Sesiune în plen finală pentru prezentarea rezultatelor grupurilor de lucru, concluzii și întrebări.

Agenda evenimentului este disponibila online. 

Pentru mai multe informatii va sta la dispozitie Liliana Baicu – Birou Dezvoltarea Afacerilor, ADR Nord-Est, tel. 0233 218.071, e-mail: lbaicu@adrnordest.ro, mobil: 0745 021438.

        Impreuna in lumea afacerilor