Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Evenimente internationale si oportunitati de afaceri

ASIA - EuropaIn perioada octombrie 2015 – aprilie 2016 vor avea loc o serie de evenimente  in Europa si Asia dupa cum urmeaza:

Europa

Bulgaria

În perioada 5 – 7 aprilie 2016, la Sofia, Bulgaria, se va desfăşura evenimentul Via Expo, Forumul Sud – European pentru Eficienţă Energetică, Energie Regenerabilă, Managementul Deşeurilor şi Reciclare. Scopul evenimentului este acela de a evidenţia oportunităţile de investiţii din Sud – Estul Europei şi de promovare a codurilor de bună practică, în ceea ce priveşte mediul înconjurător.

Pentru mai multe informaţii puteţi accesa site-ul oficial al evenimentului: www.viaexpo.com

În aceeaşi perioadă se va desfăşura expoziţia LiftBalkans, ce va avea în prim plan domeniul elevatoarelor şi escalatoarelor în Europa de Sud – Est. Acest eveniment se va bucura de prezenţa unor oameni de afaceri, arhitecţi şi ingineri din Bulgaria, Germania, Grecia, Italia, Turcia şi Ungaria.

Italia

În perioada 16 – 18 Octombrie 2015,  Asset Camera – Agentia Specială a Camerei de Comert  Roma va organiza în cadrul Universitătii „La Sapienza”, cea de-a III-a editie a celei mai mari  expozitii din lume, în domeniul inovatiei, Maker Faire  – Editia Europeană.

Maker Faire, este un eveniment bazat pe creativitate si inventivitate, creat pentru a veni în sprijinul oamenilor de afaceri şi a necesităţilor acestora. Maker Faire îsi asteaptă vizitatorii cu numeroase noutăţi în domeniul stiintei si tehnologiei, de la imprimante 3D la dispozitive portabile, drone, roboti si productie digitală precum si noi forme de artă, divertisment, mestesuguri, experimente cu produse alimentare. În cadrul expozitiei vor avea loc evenimente culturale, tehnico – stiintifice precum si laboratoare si ateliere organizate doar pe durata acestui eveniment.

Editia anterioară a Maker Faire s-a bucurat de prezenţa unui număr de 90.000 de vizitatori desfăsurându-se pe o suprafată totală de 70.000 metri pătrati si reunind reprezentanţi din peste 36 de tări.

Mai multe detalii se pot obtine accesând website-ul  : www.makerfairerome.eu

Polonia

Camera de Comerţ şi Industrie a Poloniei organizează în perioada 28 – 30 octombrie 2015, evenimentul „Forum for freedom and Growth, care se va desfăşura în cadrul centrului internaţional de conferinţe, la Katowice, Polonia.

Evenimentul reprezintă un proiect european civic adresat reprezentanţilor mediului de afaceri, decidenţilor politici şi reprezentanţilor legali. La acest eveniment sunt aşteptaţi aproximativ 2000 de vizitatori şi 300 de participanţi activi la congres. Scopul acestui eveniment este de a găsi soluţii legislative pentru libertatea şi dezvoltarea celor 21 de ţări din Europa Centrală şi de Est.

Informaţii suplimentare se pot obţine accesând site-ul : http://law4growth.com/concept.

Asia

India

În perioada 19 – 21 noiembrie 2015, se va desfăşura Summit-ul Global Economic ,,Enabling Food For All”. Locaţia evenimentului este Centrul Expoziţional – World Trade Centre Mumbai, India.

Summit-ul economic global reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente ale Centrului Expoziţional Mumbai, aflat la a cincia ediţie. Anul acesta, tema evenimentului va fi „Enabling Food for All”. Cu această ocazie vor avea loc conferinţe, expoziţii şi întâlniri B2B.

Obiectivul principal al summit-ului este de a prezenta principalele probleme în materie de securitate alimentară şi susţinerea agriculturii. Deşi în prezent se produce în lume o mare cantitate de produse alimentare, asigurarea accesului la hrană reprezintă încă o problemă majoră, care ar trebui rezolvată. În cadrul evenimentului vor avea loc dezbateri pentru a găsi soluţii în acest sens.

La ediţia anterioară au participat peste 500 de reprezentanţi din 30 de ţări, demnitari, miniştri, experţi, lideri ai sectorului de afaceri, economişti şi diplomaţi.

Pentru mai multe informaţii puteţi accesa site-ul www.wtcmumbai.org

Vietnam

În perioada 24 – 27 noiembrie 2015, în incinta Pavilionului European din Vietnam va avea loc târgul comercial EVBN Green Technologies.

Evenimentul este dedicat companiilor europene, interesate de piaţa din Vietnam, în sectorul eficienţei energetice, energiei regenerabile, managementul apelor şi managementul deşeurilor.

Vietnamul va găzdui în perioada 02 – 04 decembrie 2015, evenimentul Medi pharm Expo Vietnam, în oraşul Hanoi.

Evenimentul se adresează persoanelor interesate de produse precum echipamente medicale, farmaceutică, sănătate, frumuseţe şi servicii medicale .

Turcia

În perioada 01 – 05 noiembrie 2015, se va organiza în Antalya, Turcia, Congresul Internaţional Plant Breeding, eveniment realizat de Uniunea cultivatorilor de plante din Turcia ( BISAB ).

Acest eveniment este o oportunitate pentru comunitatea oamenilor de ştiinţă, cercetare şi dezvoltare de a îşi prezenta lucrările şi de a efectua un schimb de informaţii.

Pentru informatii despre targurile și expozitiile externe, va sta la dispozitie Centrul de Promovare Economica PromEc Bacau, tel. 0234.570.010, int.106, email ccibc@ccibc.ro, persoana de contact Silviu SOLOMON, Consultant Cameral.

        Impreuna in lumea afacerilor