Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Evenimente internationale in Europa si Orientul Mijlociu

  • The passage of timeÎn perioada 31 martie-3 aprilie 2016 se va desfăşura la Atena „Târgul Internaţional al blănurilor – Fur Excellence”.

Vizitatorii se pot bucura de o serie de blănuri realizate de către producătorii locali. Târgul găzduieşte cele mai importante companii greceşti şi internaţionale, producătoare de blănuri şi produse din blană, dispunând  de o gamă largă de produse  cu mii de creaţii din blană de lux, la modă şi de calitate executate excelent.

Locaţia de desfăşurare a expoziţiei este „Metropolitan Expo”, situată în zona Aeroportului Internaţional din Atena, deservit zilnic de zboruri internaţionale directe.

  • Pe data de 21 octombrie 2015 se va desfăşura în Elveţia „ Forumul economic România – Elveţia”,  cu tema România – un partener de afaceri atractiv. Organizatorii evenimentului sunt Ambasada României în Elveţia şi Camera de Comerţ şi Industrie Elveţia – România.

Organizat în vederea intensificării cooperării economice din România şi Elveţia, atât la nivelul mediului de afaceri cât şi la nivel instituţional, forumul va avea ca principal obiectiv promovarea potenţialului economic şi a oportunităţilor de afaceri şi investiţii din România.

  • În perioada 30 septembrie – 1 octombrie 2015, se va desfăşura la Milano Forumul Mondial al Cafelei – Global Cofee Forum, care va avea ca moment central ziua de 1 octombrie, dedicată Zilei Internaţionale a Cafelei.Evenimentul se înscrie în cadrul acţiunilor organizate cu ocazia Expoziţiei Universale Expo Milano 2015. Pe parcursul celor două zile vor fi susţinute prezentări de către experţi în domeniu.
  • Asociaţia Camerelor Europene de Comerţ şi Industrie (Eurochambres)

Eurochambres a realizat un nou sondaj de afaceri în perioada 31 august – 14 septembrie 2015, care indică faptul că principalele obstacole în calea comerţului în cadrul UE sunt: legislaţiile naţionale diferite aplicabile produselor şi serviciilor, procedurile complexe care însoţesc aceste legislaţii şi dificultăţile în accesarea informaţiilor de afaceri.

În perioada premergătoare lansării noii Strategii privind Piaţa Internă a Comisiei Europene, rezultatele extrase de la aproximativ 600 de antreprenori subliniază necesitatea unor instrumente digitale eficiente, care să permită companiilor să acceseze informaţii şi să urmeze procedurile mai uşor.

  • În cadrul relaţionării în mediul diplomatic şi de afaceri, dl Dr. Wissam al Atia, preşedintele grupului de companii Awtar al Irak propune companiilor româneşti oportunitatea de cooperare în privinţa exporturilor de ulei de floarea soarelui, clientul final urmând a fi Ministerul Irakian al Comerţului.

Achiziţiile în privinţa uleiului de floarea soarelui sunt efectuate de guvernul irakian în baza programului Public Distribution System.

  • În perioada 29 septembrie – 3 octombrie 2015 delegaţia oficială iraniană, condusă de Preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Minerit Teheran, dl. Masoud Khansari va vizita România pentru a participa la o sesiune B2B şi pentru a descoperi oportunităţile mediului de afaceri românesc.

Evenimentul va avea loc în data de 1 octombrie 2015, ora 10:00, la Sala de Conferinţe a Societăţii Uzinexport, situată în Bulevardul Iancu de Hunedoara, numărul 8, Bucureşti.

Domeniile de activitate ale delegaţiei menţionate sunt: industria petrochimică, industria produselor din material plastic, telecomunicaţii, produse electrice, energia regenerabilă, industria alimentară, industria autovehiculelor, agricultură şi turism.

Pentru detalii va sta la dispoziţie Centrul de Promovare Economica PromEc Bacau, tel. 0234.570.010, int.106, email ccibc@ccibc.ro, persoana de contact Sorin MERLUSCA, Director.

        Impreuna in lumea afacerilor