Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Exportatorii pot fi scutiti de plata taxelor vamale

lorryFirmele care realizeaza export in tarile cu care Uniunea Europeana are incheiate acorduri vamale, pot beneficia de scutiri la plata taxelor vamale si de avantajele pe care le ofera originea preferentiala a marfurilor exportate.

In cadrul contractelor de export extracomunitar, beneficiarul poate impune ca la fiecare livrare a produselor, furnizorul sa obtina si sa transmita un certificat de origine a marfurilor, alaturi de celelalte documente de livrare.

In baza prevederilor art. 4, alin. e) din Legea 335/2007, Camera de Comert si Industrie Bacau este organismul abilitat pentru a elibera certificate de origine a marfurilor.

Pentru a beneficia de scutire de taxe vamale si formalitati vamale rapide, exportatorul trebuie sa faca dovada originii marfurilor cu un certificat de origine eliberat de Camera de Comert si Industrie Bacau.

Actele necesare pentru eliberarea unui certificat de origine sunt:

  • declaratia de origine;
  • factura externa, in care se va mentiona si unitatea de transport;
  • packing list/specificatie de ambalare, care sa precizeze greutatea bruta/neta si unitatea de transport;
  • acreditiv si/sau contract;
  • imputernicire/delegatie;
  • alte documente care sa ateste originea: certificat de origine strain, declaratie vamala, fisa tehnologica a produsului etc.

Pentru mai multe detalii privind eliberarea certificatelor de origine, va sta la dispozitie Centrul de Promovare Economica – PromEc Bacau, prin Ivona DIRLEA, la tel. 0234. 570010, mobil: 0740.606616 si e-mail: ccibc@ccibc.ro.

        Impreuna in lumea afacerilor