Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Facilitati fiscale pentru fermierii care aleg sa se asocieze in cooperative

terenFermierii care aleg sa se asocieze in cooperative vor fi scutiti de impozitul pe norma de venit, nu vor plati taxe pe bunurile pe care le introduc in cooperativa, iar impozitul pe profit va fi redus cu 20% pentru o perioada de 5 ani, a afirmat de curand ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

„Vrem sa stimulam crearea de cooperative in tara noastra, sa convingem fermierii ca nu vrem acele cooperative care s-au dezvoltat in perioada comunista, pe principiul de forta. Este un proiect pe care il discutam intens zilele acestea cu Ministerului Finantelor. Astfel, pentru persoanele fizice care lucreaza individual propunem scutirea de impozit pe norma de venit. Avem 800.000 de fermieri, persoane fizice care primesc plati europene, care platesc impozit pe norma de venit. Daca reusim sa ii scutim de acest impozit, ii stimulam sa se asocieze. In plus, fermierii care se asociaza ar putea beneficia de reducerea impozitului pe profit cu 20% timp de 5 ani, dar si de scutirea de impozit pe proprietate (teren, animale, utilaje etc) care se folosesc in comun”, a afirmat Daniel Constantin, conform unei postari pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Agriculturii a precizat ca prin acest proiect de lege doreste sa-i asigure pe fermieri ca vor ramane proprietari in continuare pe bunuri, chiar daca sunt asociati intr-o cooperativa. „Dorim sa dam posibilitatea celor care intra in cooperativa sa ramana proprietari in continuare atat pe bunuri, cat si pe ceea ce produc in comun prin cooperativa respectiva, dar sa existe obligativitatea de a comercializa cel putin 50% din ceea ce produc prin cooperativa, astfel incat sa-si exercite rolul pentru care a fost infiintata”, a mai spus Daniel Constantin, in cadrul unei conferinte organizate de Mediafax.

Prin intermediul Masurii 9 – „Sprijin pentru infiintarea grupurilor de producatori”, din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, fermierii care se asociaza in cooperative sau grupuri de producatori pot beneficia de fonduri europene nerambursabile de pana la 90% din valoarea proiectului.

Sursa: StiriAgricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor