Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Facilitati fiscale pentru obligatiile de plata accesorii aferente creantelor fiscale principale

large_image_16740Prin OUG nr. 44/2015 se creaza cadrul legal pentru ca orice persoana fizica, persoana juridica sau alte entitati fara personalitate juridica aflate în dificultate sa ajunga la zi cu plata taxelor si impozitelor, beneficiind de anularea obligatiilor de plata accesorii datorate si neplatite, reprezentând:

  1. penalitati de întârziere;
  2. o cota de 54,2% din dobânzi;
  3. o cota de 77,1% din majorarile de întârziere datorate pâna la data intrarii în vigoare a OUG nr. 39/2010, respectiv pâna la data de 1 iulie 2010,

aferente obligatiilor de plata principale, numite în continuare debite,  restante la 30 septembrie 2015 sau platite pâna la aceasta data , inclusiv cele declarate printr-o declaratie rectificativa sau stabilite prin decizii de impunere emise dupa  data de 21.10.2015* urmare unei inspectii fiscale  începute anterior acestei date.

Daca intentionati sa beneficiati de anularea obligatiilor de plata accesorii, va recomandam sa notificati organul fiscal cu privire la intentia de a beneficia de aceste facilitati, pentru a beneficia  si de amânarea la plata  în vederea anularii acestor obligatii de plata  accesorii, precum  si de neînceperea sau suspendarea executarii silite, în baza decizei emise si comunicate de organul fiscal.

Pentru detalii suplimentare privind posibilitatea de a beneficia de aceste facilitati descarcati OUG nr 44/2015.

        Impreuna in lumea afacerilor