Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Facilitati fiscale şi de creditare pentru agricultorii care se asociaza

facilitati fiscale agric

Producatorii agricoli care se asociaza in cooperative sau grupuri de producatori ar putea beneficia de facilitati fiscale şi de creditare, la care se adauga stimulente financiare acordate de catre stat.

Anuntul a fost facut de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care a mai precizat ca, in urmatorii şase ani, este nevoie sa se treaca la urmatorul nivel de organizare şi dezvoltare a agriculturii romaneşti, astfel incat sa se exporte produse agricole procesate, produsele romaneşti sa fie mai prezente in hipermarketuri şi agricultorii sa aiba o putere mai mare de negociere.

Daniel Constantin a dat exemplul unui fermier ce detine 30 de capete de vaci şi vinde cu 0,7 lei litrul pe lapte, iar membrul unei cooperative cu 1,08 lei pe litru.

De asemenea, ministrul Daniel Constantin a adaugat ca PNDR 2014-2020 prevede pentru cei care creeaza grupuri de producatori sau cooperative un stimulent financiar cu 20% mai mare, la care se pot adauga alte avatanje fiscale.

Am discutat cu domnul ministru de Finante Teodorovici: vrem sa venim cat mai repede, in urmatoarele saptamani, pana in toamna acestui an, cu un pachet de facilitati fiscale pentru cei care vor sa creeze cooperative, pentru ca şi pentru Ministerul de Finante este mai bine. Ii ajuti pe fermieri sa aiba un pret mai bun şi chiar daca impozitul pe care il practici este mai mic, incasezi mai mult decat atunci cand pretul este mic şi impozitul este mare. Vrem sa venim cu un pachet stimulativ pentru cei care creeaza cooperative, sa nu mai plateasca impozitul pe norma de venit, de exemplu, un impozit mai mic pentru cei care lucreaza in aceasta zona şi multe alte facilitati la care vrem sa alaturam din aceasta toamna un pachet de creditare pentru cei care lucreaza in grupuri de producatori sau cooperative, a precizat Daniel Constantin.

Sprijinul destinat formelor asociative poate fi acordat si prin urmatoarele sub-masuri, acestea primind punctaj conform principiilor de selectie specifice

    1. Sub-masura 4.1 –Investitii in exploatatii agricole;
    2. Sub-masura 4.2 – Sprijin pentru investitii in procesarea/marketingul produselor agricole;
    3. Sub-masura 4.3 – Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice;
    4. Sub-masura 4.1a – Investitii in exploatatii pomicole;
    5. Sub-masura 4.2a – Investitii in procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol;
    6. Sub-masura 16.1 – Sprijin pentru infiintarea si functionarera grupurilor operationale (GO), pentru dezvoltarea de proiecte pilot, noi produse;

    Sub-masura 16.1a – Sprijin pentru infiintarea si functionarea grupurilor operationale, dezvoltarea de proiecte pilot, produse si procese

Sursa:www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor