Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Fermierii care se asociaza vor primi fonduri importante pentru dezvoltarea cooperativelor

farmers-in-wheat-field_01670Ministrul Daniel Constantin sustine ca infiintarea de cooperative este urmatorul pas important pe care trebuie sa il faca agricultura romaneasca.

La inceputul acestei saptamani, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anuntat ca va incerca sa ii convinga pe fermieri sa se asocieze in cooperative agricole, precizand ca infiintarea acestor cooperative este urmatorul pas important pe care trebuie sa il faca agricultura romaneasca.

Pentru a incuraja asocierea intre fermieri, Constantin a mai anuntat si ca aceste structuri asociative vor beneficia de fonduri importante in viitoarul apropiat.

„Vrem sa-i convingem pe agricultori sa faca un pas urmator in dezvoltarea agriculturii sau a afacerilor pe care le-au pornit, si anume sa constituie cooperative, prin care fie sa cumpere in comun anumite bunuri, fie sa lucreze sau sa valorifice productia pe care o obtin. Aceasta este dezvoltarea viitorului si ea va fi stimulata si cu fonduri, si cu punctaj suplimentar in programul pe care il avem in vedere, de dezvoltare a agriculturii pana in anul 2020”, a precizat ministrul.

Daniel Constantin a adaugat ca in perioada urmatoare intentioneaza sa discute despre avantajele cooperativelor cu autoritatile locale si asociatiile de agricultori din cat mai multe comune ale tarii.

Sursa: agroromania.manager

        Impreuna in lumea afacerilor