Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Fermele de familie pot accesa fonduri europene in valoare de 15.000 de euro

ferme de familie

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat recent, in cadrul unei intalniri cu fermierii din Suceava, ca fermele de familie reprezinta segmentul clasei de mijloc in agricultura romaneasca, acestea putand accesa fonduri europene nerambursabile in valoare de 15.000 de euro, pe proiect.

„In discutiile pe care le-am avut la Vama (Suceava – n.r.), cu fermierii si primarii comunelor din zona, am insistat pe importanta fermelor de familie, un concept care se preteaza in zona montana si care functioneaza in toate statele dezvoltate. Este o forma de exploatatie care poate pastra foarte bine potentialul agricol care exista in zonele montane. In viziunea mea, fermele de familie reprezinta segmentul clasei de mijloc in agricultura romaneasca si cred ca societatea romaneasca, in toate domeniile de activitate, are nevoie de o clasa de mijloc din ce in ce mai puternica. Iar noi, prin PNDR, sustinem fermele de familie. O astfel de ferma poate accesa fonduri in valoare de 15.000 de euro, bani 100% nerambursabili”, a declarat Daniel Constantin.

Cei care doresc sa acceseze aceste fonduri europene nerambursabile o pot face prin intermediul submasurii 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici, din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020.

Potentialii beneficiari trebuie sa aiba in proprietate sau in folosinta o exploatatie agricola incadrata in categoria de ferma mica, pentru o perioada de minimum 10 ani. Dimensiunea unei ferme mici este cuprinsa intre 8.000 – 11.999 SO (valoarea productiei standard).

Sprijinul nerambursabil acordat este de maxim 15.000 Euro pentru o exploatatie agricola fiind acordat in doua transe astfel: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finantare si 25% din cuantumul sprijinului in maximum 3 ani de la primirea deciziei de finantare.

Sursa:www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor