Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Fermele romanesti de porci vor da faliment in doi ani, considera fostul consilier prezidential Adrian Radulescu

poze-cu-porci-miciIn aproximativ doi ani fermele romanesti de porci risca sa nu mai existe, acest sector avand mari sanse de a intra in faliment, daca nu se iau masuri urgente, este de parere fostul consilier prezidential, Adrian Radulescu.

In prezent, Romania are in marile ferme un efectiv de peste 3 milioane de suine, insa tara noastra are un necesar de circa 10 milioane. Astfel, circa doua treimi din carnea de porc de pe piata romaneasca provine din import, tendinta fiind ca tara noastra sa cumpere si mai multa carne din strainatate

Fermierii romani renunta sa mai creasca porci, deoarece subventiile pentru bunastarea animalelor au fost sistate. Potrivit comisarului european pentru Agricultura, Phil Hogan, Romania nu a mai cerut Comisiei Europene ca ajutoarele pentru bunastarea animalelor sa fie acordate si in urmatorul exercitiu financiar. Astfel, sute de crescatori de porci din Romania risca sa renunte la aceasta afacere.Conform datelor Institutului National de Statistica (INS), efectivele de porcine au scazut la 1 decembrie 2014 cu 2,7%, iar efectivul matca (scroafe de prasila), cu 1,4%.La data de 1 decembrie 2014, Romania avea un numar total de 5,041 mil. porci, din care efectivul matca insuma 378.300 capete. Efectivele de suine au scazut constant, ajungand in 2014 sa fie mai mici cu 26% fata de anul 2006.

Sursa:www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor