Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Fermierii au solicitat in acest an fonduri europene in valoare de peste 1,55 miliarde de euro

fonduri-europene-640x330 (4)Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a inchis in data de 18 decembrie 2015 ultimele sesiuni de primire a proiectelor de investitii aferente submasurilor de finantare din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 – 2020 deschise in acest an.

Pentru intrega perioada de programare 2014 – 2020 Romania beneficiaza de o alocare financiara totala de 9,47 miliarde de euro. De asemenea, alocarea bugetara totala a Masurilor implementate la nivelul AFIR se ridica la 4,87 miliarde de euro. In perioada 25 martie 2015 (cand a fost deschisa prima sesiune de primire a proiectelor prin PNDR 2020) si pana la 18 decembrie 2015, AFIR a primit 7.697 de cereri de finantare. Valoarea totala a fondurilor europene nerambursabile solicitate prin aceste proiecte a fost de peste 1,55 miliarde de euro. Gradul de accesare al alocarii disponibile in anul 2015 este de peste 100%, informeaza un comunicat al AFIR.

„A fost o sesiune in care Agentia a pus la dispozitia potentialilor beneficiari fonduri nerambursabile totale de peste 1,555 miliarde de euro, din care s-au solicitat 1,559 miliarde euro. Pentru anumite domenii fondurile nerambursabile au fost consumate integral, insa am observat si multe sectoare unde nivelul solicitarilor este scazut.  Am inceput deja analiza a ceea ce a insemnat acest prim an. Identificam unde au fost blocaje, ce nu a functionat, dar si ce a mers bine si va asigur ca nu vor exista probleme fara solutie”, a precizat Directorul General al AFIR, domnul Andras Szakal.

Dintre aceste proiecte, 1.114 de cereri de finantare au fost deja selectate in vederea acordarii finantarii catre solicitanti. Valoarea proiectelor selectate pana in prezent este de peste 67,7 milioane de euro. Restul proiectelor depuse se afla in etapa de evaluare iar pe masura ce sunt selectate, AFIR va publica pe pagina oficiala de internet (www.afir.info) Rapoartele de selectie.

Sursa:www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor