Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Fermierii care au peste 30% din culturi calamitate de seceta vor beneficia de reduceri fiscale

seceta_mediafax

Fermierii ale caror culturi au fost afectate de seceta, intr-o proportie mai mare de 30%, vor beneficia de reduceri la plata impozitului pe venitul agricol, a anuntat de curand Constantin Negrea, directorul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura Gorj.

Luni, la Ministerul Agriculturii, a avut loc o intalnire cu reprezentantii asociatiilor producatorilor agricoli. S-a discutat ca cei care au pana la 2 hectare vor fi despagubiti prin acea schema de minimis a ajutorului de stat, cel mai tarziu in luna septembrie. Pentru aceasta cei afectati de seceta excesiva trebuie sa faca dovada ca au fost afectati. Ei trebuie sa depuna o cerere la primariile de pe raza carora au terenurile agricole afectate. Sunt comisii constituite in fiecare localitate, prin dispozitia primarilor, care vor constata toate aceste date intr-un proces verbal de constatare a pierderilor. De asemenea, fermierii afectati in proportie de mai mult de 30%, vor beneficia de o scutire proportionala cu gradul de afectare din norma de venit. In aceasta situatie se vor afla cei care platesc impozit pe venit, cei care au peste 2 hectare de teren agricol”, a declarat Constantin Negrea, directorul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura Gorj, potrivit Pandurul.ro.

Mai mult decat atat, fermierii vor avea posibilitatea sa ia in continuare subventiile APIA, daca vor aduce la sediul institutiei procesele verbale de constatare intocmite de catre comisiile locale. In cazul in care nu vor face acest lucru, agricultorii risca sa fie penalizati daca in urma controalelor vor fi depistate neconcordante intre culturile declarate si terenurile de la fata locului.

„Din punctul nostru de vedere subventiile se vor acorda in continuare, dar as vrea sa rog fermierii care au suferit aceste pierderi si vor intra in posesia proceselor verbale de constatare a calamitatilor sa depuna o copie a acestui document si la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura. Asta pentru ca in zilele urmatoare, noi vom incepe campania de verificare in teren a acestor suprafete si sigur ca in masura in care culturile respective vor fi desfiintate, fie prin pasunat, fie prin taierea lor si darea in consum la animale fermierii risca sanctiuni. In momentul in care exista acest proces verbal de constatare a calamitatilor fermierul este exonerat de eventualele penalitati, el isi va primi subventia in continuare”, a mai spus Negrea.

Controalele APIA se vor derula pana la finalul lunii septembrie.

Sursa:www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor