Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Fermierii cu proiecte UE incepute prin vechiul PNDR vor putea face decontarile si dupa 1 ianuarie 2016, pe noul PNDR

big__lso1153Fermierii care au demarat proiecte de finantare prin fonduri europene in cadrul PNDR 2007-2013 si nu au reusit pana in acest moment sa-si finalizeze investitiile vor avea posibilitatea sa isi deconteze cheltuielile eligibile, dupa 1 ianuarie 2016, prin intermediul noului PNDR 2014-2020, a afirmat recent ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

„Am avut un termen stabilit, si anume 30 septembrie, prin care am dorit sa-i motivam pe toti cei care au contracte semnate sa isi finalizeze investitiile. In urma negocierilor si discutiilor pe care le-am avut cu Comisia Europeana si in urma unei hotarari de Guvern am decis sa prelungim acest termen, urmand ca toate cheltuielile care se efectueaza dupa 1 ianuarie 2016 sa fie decontate din noul PNDR 2014-2020. Astfel, indiferent ca vorbim de beneficiari publici sau privati, toti cei care au deja semnate cererile de finantare, proiectele acestora, vor merge mai departe fara niciun fel de problema pana pe data de 13 noiembrie. Din aceasta data se va face o prelungire a tuturor proiectelor care au, fie 25% din investitii efectuate, fie au depus actele pentru a se deconta avansul pe care l-au primit pentru acele proiecte”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la Pitesti, in cadrul unui eveniment.

Romania, alaturi de alte 16 state membre, a propus in luna iunie prelungirea termenului de rambursare a platilor PNDR 2007-2013 cu 6 luni, solicitarea fiind insa respinsa de Comisia Europeana.

Potrivit datelor AFIR, Romania a ajuns in prezent la un grad de absorbtie de 87% prin PNDR 2007 – 2013, sumele platite beneficiarilor depasind suma de 7,6 miliarde de euro.

Sursa: StiriAgricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor