Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Fermierii cu proiecte UE incepute vor primi fondurile si pot deconta si dupa 31 decembrie

fermierFermierii care au demarat proiecte de finantare prin fonduri europene vor primi banii conform sistemului actual si vor putea deconta sumele si dupa data de 31 decembrie, chiar daca cererea Romaniei de prelungire cu inca sase luni a Programului National de Dezvoltare Rurala (2007-2013) nu ar fi aprobata, a declarat recent ministrul Agriculturii, potrivit Mediafax.

Gradul de absorbtie a fondurilor din acest program este in prezent de 85% si ar putea urca la peste 90% daca acest demers ar fi aprobat, sustine ministrul Agriculturii.

“Vreau sa informez clar ca toti fermierii care au inceput proiectele sau sunt in perioada de implementare vor primi fondurile ca si pana acum. In urma demersului, chiar daca nu vom reusi prelungirea cu 6 luni, fermierii pot deconta cheltuieli si dupa 31 decembrie, numai ca, tehnic, ele vor fi decontate din programul 2014-2020. Asadar, am putea vorbi de un grad de absorbtie de peste 90%”, a afirmat Daniel Constantin.

Romania a propus saptamana trecuta, la Luxemburg, prelungirea termenului de rambursare a platilor PNDR 2007-2013 cu 6 luni. Initiativa tarii noastre a fost sustinuta de 16 state membre ale Uniunii Europene, insa comisarul european pentru Agricultura, Phil Hogan, a declarat ca este nevoie si de acceptul Consiliului European.

 

Sursa:stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor