Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Fermierii pot avea acces la fabrici de procesare a legumelor, laptelui si cărnii

Fresh and tinned vegetables

Fermierii din România vor putea avea acces la un sistem integrat de procesare a legumelor, fructelor, laptelui și cărnii pentru a ajunge mai ușor la comercializare inclusiv în  supermarketuri, prin noua Uniune Națională a Cooperativelor Agricole de Producție Integrată.

Toate cooperativele, asociatiile, companiile si persoanele fizice care activează în România in domeniul agriculturii se pot înscrie în UNCAPI. Acesta organizatie  pune la dispozitie sistem integrat de producție și desfacere, dar și de reprezentare în fața instituțiilor statului, consiliere pentru fonduri europene, cursuri de formare profesională și, indirect, oportunități de desfacere către cele mai mari lanțuri de retail – promite uniunea de cooperative.

Uniunea Națională a Cooperativelor Agricole de Producție Integrată declară că are următoarele obiective:

  • De a ajuta cooperativele din România să aibă o reprezentare mai bună din punct de vedere profesional și comercial.
  • Cu ajutorul UNCAPI fermierii vor putea ajunge mai ușor cu produsele lor pe piață, în special în supermarketuri.
  • Promovarea produselor românești pe piața autohtonă dar și pe cea internațională, cu ajutorul unui sistem de management de producție integrat.
  • Prin asocierea cooperativelor se pun la dispoziția fermierilor fabrici de procesare, abatorizare, depozite de colectare a legumelor și fructelor, fabrici de conservare. Un sistem integrat de producție ajută la scăderea prețurilor, astfel încât producția fermierilor români să fie valorificată pe tot parcusul anului, nu doar în sezon.
  • UNCAPI  urmărește ca prețurile la consumatori să fie prețuri corecte și decente, iar în acest fel să se  diminueze evaziunea fiscală.
  • Cooperativele agricole integrate vor aduce noi locuri de muncă în mediul rural, acolo unde rata șomajului este ridicată, iar sărăcia extremă.

Înscrierile se pot face la adresa de e-mail: office@beigloopr.ro

        Impreuna in lumea afacerilor