Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Fermierii vor primi despagubiri pentru porcii cu trichineloza

trichinelozaAceasta boala a fost de curand inclusa pe lista afectiunilor la animale pentru care proprietarii sunt despagubiti.

Recent, autoritatile au inclus trichineloza pe lista bolilor pentru care proprietarii animalelor sunt despagubiti.

Dupa o prima constatatare a prezentei trichinelozei in laboratoarele Directiei Sanitar Veterinare se formeaza o comisie la nivelul institutiei. Daca boala se confirma se stabileste si valoarea de piata a animalului, iar proprietarul lui este despagubit, din bugetul Directiei Judetene Sanitar Veterniare.

Autoritatile le recomanda gospodarilor care isi sacrifica animalele in curte sa duca probe de carne la verificat.

„Macelarii care se ocupa de transarea animalului stiu ce trebuie trimis la analize. Prin urmare, bucatile de carne pot fi luate din muschii intercostali, muschii diafragmei sau din limba. Examinarea trichineloscopica se poate face la orice cabinet veterinar din judet si este obligatorie. In cazul in care rezultatele analizelor confirma prezenta bolii la un animal, acesta va fi confiscat in vederea distrugerii. Daca proprietarul are acte care sa ateste provenienta animalului, va fi despagubit in urma depunerii unui dosar la DSVSA, iar banii vor fi virati de la Bucuresti. Anul trecut, in perioada sarbatorilor de iarna, au fost depistate patru focare de trichineloza“, a declarat Mihai Jula, directorul DSVSA Hunedoara.

Trichineloza este o boala parazitara grava, care se transmite la om prin consumul de carne de la un animal infestat cu Trichinella spiralis. In acest an, pana in momentul de fata, nu au fost inregistrate astfel de cazuri.

Sursa: www.agroromania.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor