Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Fermierii vor putea primi adeverintele pentru credite SAPS in luna septembrie

femei-munca-birou-shutterstockCrescatorii de animale ar urma sa primeasca in luna septembrie adeverintele APIA prin intermediul carora pot solicita de la banci credinte pe termen scurt (SAPS).

Chiar daca fermierii isi doresc sa primeasca in aceasta perioada adeverintele APIA, mai ales ca preturile la cereale sunt mai mici, oficialii din cadrul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura precizeaza ca acest lucru nu se va putea intampla decat dupa ce inspectorii vor verifica cererile de subventie depuse de agricultori.

Termenul de eliberare a adeverintelor este decalat si din cauza ca, in acest an, termenul de primire a cererilor pentru subventie s-a incheiat pe data de 10 iulie.

„Foarte multi fermieri ne intreaba de aceste adeverinte. Din pacate, in acest an, calendarul este decalat si nu vom putea elibera adeverintele mai devreme de luna septembrie. De asemenea, nici regulamentul european nu ne permite sa eliberam acte pana cand nu vom incheia verificarile”, a declarat directorul APIA Mures, Ovidiu Daniel Savasca.

Cu ajutorul adeverintelor eliberate de APIA, un fermier poate solicita unei banci creditarea pe termen scurt cu pana la 90% din valoarea subventiei ce i se cuvine.

In prezent, APIA elibereaza adeverinte pentru beneficiarii masurii 215 – Plati privind bunastarea animalelor – pachet b – pasari, sesiunea I de depunere – anul III de angajament, care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la Bancile care au incheiat Conventii cu Agentia. Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA si Fondul National de Garantare a Creditului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii garanteaza creditele acordate de banci fermierilor, in cadrul acestui tip de conventie.

Sursa:www.stiriagricole.ro

 

        Impreuna in lumea afacerilor