Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Festivalul Vinului artizanal, traditiilor gastronomice si mestesugurilor populare ”Polobocul de aur” din Republica Moldova

viticultura1_0In data de 14 Mai 2016, CCI a Republicii Moldova organizeaza cea de a doua editie a Festivalului vinului artizanal, traditiilor gastronomice si mestesugurilor populare ”Polobocul de aur”, ce se va desfasura in orasul Causeni.

Producerea vinului de casa reprezinta o parte importanta a traditiilor populare in Moldova, insa nu este valorificata din punct de vedere comercial si turistic.

Camera de Comert si Industrie a Republicii Moldova organizeaza din anul 2002 concursul ”Polobocul de aur”, in scopul de a promova cultura si traditiile legate de producerea si consumul vinului de casa precum si de a identifica noi mici producatori de vin si incurajarea institutionalizarii acestora.

Evenimentul are drept obiectiv pozitionarea vinului de casa moldovenesc drept un produs artizanal si integrarea acestuia, alaturi de traditiile gastronomice si mestesugurile populare, in circuitul turistic si comercial din Republica Moldova.

Fiecare editie urmatoare a Festivalului va fi organizata in raionul de origine al castigatorilor din anul precedent, Astfel evenimentul va avea potentialul de a promova in fiecare an noi destinatii turistice interne si traditiile vitivinicole, culinare si mestesugaresti din regiunile tarii

La festival vor putea fi degustate vinurile produse de participantii la Concursul ”Polobocul de aur”, bucate traditionale pregatite de gospodinele din regiune si de unitatile de alimentatie publica participante, procurate obiecte artizanale produse de mesterii populari din Moldova si se vor putea admira colectivele artistice din regiune.

Pentru cofirmare si informatii suplimentare, persoana de contact din partea Camerei de Comert si Industrie a Republicii Moldova este dl. Mihai Bilba, Directorul Directiei Relatii Internationale, tel: +373 22 235332, fax: +373 22 221391, e-mail: bilba@chamber.md.

        Impreuna in lumea afacerilor