Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Festivalul Vinului artizanal, traditiilor gastronomice si mestesugurilor populare ”Polobocul de aur” din Republica Moldova

600-de-vinuri-au-concurat-pentru-premierul-polobocul-de-aur--ce-companii-au-fost-declarate-invingatoare-in-acest-an-1412242616Maine, 25 aprilie 2015, CCI a Republicii Moldova organizeaza Festivalul vinului artizanal, traditiilor gastronomice si mestesugurilor populare ”Polobocul de aur”, ce se va desfasura in Valea Raciulei, raionul Calarasi, incepand cu ora 10.00.

Volumul de vin de casa produs in Moldova este aproape egal cu cel industrial, iar cca 70% din plantatiile pe rod sunt in proprietatea gospodariilor taranesti potrivit datelor statistice din anul 2013. Astfel, producerea de vin de casa reprezinta o parte importanta a traditiilor populare in Moldova, insa nu este valorificata din punct de vedere comercial si turistic, iar din cauza lipsei conditiilor de pastrare adecvate, vinul de casa este deseori apreciat ca fiind unul necalitativ.

Camera de Comert si Industrie a Republicii Moldova organizeaza din anul 2002 concursul ”Polobocul de aur”, care are ca obiectiv promovarea culturii si traditiilor legate de producerea si consumul vinului de casa precum si identificarea noilor mici producatori de vin si incurajarea institutionalizarii acestora.

Anul acesta evenimentul are drept obiectiv pozitionarea vinului de casa moldovenesc drept un produs artizanal si integrarea acestuia, alaturi de traditiile gastronomice si mestesugurile populare, in circuitul turistic si comercial din Republica Moldova.

La festival vor putea fi degustate vinurile produse de participantii la Concursul ”Polobocul de aur”, bucate traditionale pregatite de gospodinele din regiune si de unitatile de alimentatie publica participante, procurate obiecte artizanale produse de mesterii populari din Moldova si se vor putea admira colectivele artistice din regiune.

Biletele pot fi procurate atat online, accesand site-ul www.iticket.md, cat si la casele de la intrarea la festival.

Pentru confirmare si informatii suplimentare, persoana de contact din partea Camerei de Comert si Industrie a Republicii Moldova este dl. Mihai Bilba, Directorul Directiei Relatii Internationale, tel: +373 22 235332, fax: +373 22 221391, e-mail: bilba@chamber.md.

        Impreuna in lumea afacerilor