Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Firme din China vor sa investeasca in sistemele de irigatii din Romania

international4 buCercetatorii din domeniul agricol s-au aratat interesati de demararea unor proiecte de cercetare aplicata, in parteneriat cu institutii de profil romanesti. O delegatie a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale s-a intalnit cu un grup de oameni de afaceri si reprezentanti ai unor institutii de cercetare agricola din China.

In cadrul discutiilor, partea chineza si-a manifestat interesul cu privire la demararea unor proiecte de cercetare aplicata in parteneriat cu institutii de profil din Romania, precum si fata de investitii in sectorul irigatiilor.

Ministerul Agriculturii este interesat de colaborarea in domeniul noilor tehnologii, mai ales in ceea ce priveste sectoarele legumicol si pomicol, prin adaptarea agriculturii romanesti la schimbarile climatice si irigatii, sectoare care beneficiaza de alocari importante de fonduri prin Programul National de Dezvoltare Rurala.

Delegatia chineza va avea in perioada urmatoare mai multe intalniri cu oameni de afaceri din tara si reprezentanti ai unor unitati de cercetare agricola, in vederea stabilirii unor parteneriate si relatii comerciale.

Sursa: agroromania.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor