Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Firmele romanesti interesate de contacte cu producatori italieni pot participa la Misiunile multisectoriale - SICILY 4 EXPO 2015

Sicilia1-300x180In perioada 1 mai – 31 octombrie 2015 va avea loc la Milano – Expozitia Universala EXPO MILANO, a cărei temă centrală este “Hrănirea planetei, energie pentru viată”.

Cu această ocazie, Regiunea Sicilia și Enterprise Europe Network Sicilia finantează participarea firmelor din UE interesate de incheierea de contacte de afaceri cu firme siciliene, in cadrul a 4 misiuni economice.

Prima misiune va avea loc in Palermo, in perioada 12 – 15 iulie 2015, iar principalele domenii din cadrul acestui eveniment sunt: agroalimentatie, alimentatie bio, turism, moda si design, mestesug si marina.

Ce-a de-a doua misiune are loc in perioada 20 – 23 Septembrie, in Catania avand ca si teme principale energia regenerabila, TIC, mecatronica, biomedicina, constructii eco, mobilitatea durabila, gestionarea apei, deseurilor si terenurilor.

In perioada 18-21 Octombrie, are loc ce-a de-a treia misiune pe domeniile clusterelor agroalimentare, avand ca si locatii orasele Milano si Catania.

Ultima misiune va avea loc in orasele Milano si Palermo, in perioada 25 – 28 Octombrie 2015, axandu-se in principal pe mecatronica, turism, moda si bijuterii.

Pentru participarea in cadrul acestor 4 misiuni organizatorii cauta 60 de operatori straini, care vor fi oaspetii Guvernului Regional al Siciliei, Departamentul pentru Activitati Productive, si care vor beneficia de facilitatile oferite.

Pentru Misiunea 1 si Misiunea 2, organizatorii finanteaza cheltuielile legate de:

  • zborul retur catre Sicilia (clasa economy) pentru o companie/organizatie reprezentativa (in situatia in care exista si un alt reprezentant acesta va fi nevoit sa isi acopere aceste cheltuieli);
  • transfer catre/de la aeroport si mijloc de transport in comun;
  • cazare pentru 3 nopti cu toate facilitatile incluse;
  • asistenta de specialitate in timpul intalnirilor B2B;
  • vizite in cadrul companiilor.

In ceea ce priveste zborul spre/dinspre Sicilia, organizatorii suporta cheltuielile atât pentru zborurile din țara de origine sau din Milano (in cazul operatorilor care sunt deja la Expo Milano).

Pentru participarea in cadrul Misiunilor 3 si 4, organizatorii finanteaza cheltuielile legate de:

  • zborul retur catre Milano (clasa economy) pentru o companie/organizatie reprezentativa (in situatia in care exista si un alt reprezentant acesta va fi nevoit sa isi acopere aceste cheltuieli);
  • zborul retur Milano – Sicilia – Milano (clasa economy) pentru o companie/organizatie reprezentativa (in situatia in care exista si un alt reprezentant acesta va fi nevoit sa isi acopere aceste cheltuieli);
  • cazare pentru 1 noapte in Milano;
  • cazare pentru 2 nopti in Sicilia cu toate facilitatile incluse;
  • asistenta de specialitate in timpul intalnirilor B2B.

Principalele tipuri de companii dorite pentru participarea in cadrul acestor Misiuni economice sunt in principal cumparatori (angrosiști, distribuitori, manageri de export, etc.) interesati de produsele Siciliene, dar si companii/grupuri interesate in colaborari cu firmele Siciliene.

Pentru a putea participa in cadrul acestor evenimente de amploare firmele interesate din judetul Bacau trebuie sa completeze cu sprijinul Centrului Enterprise Europe Network Bacau un formular de inregistrare si un profil al companiei, care urmeaza a fi validate de organizatori.

Cerintele necesare pentru aprobarea profilurilor este calitatea acestora. Cele 60 de locuri disponibile pentru participarea in cadrul acestor Misiuni economice se vor ocupa in ordinea venirii aplicatiilor.

Pentru sprijin si asistenta in vederea inregistrarii la eveniment vă stă la dispoziţie Centrul Enterprise Europe Network Bacau, la tel 0748/886.428, email: office@ccibc.ro, Petronela STEFAN, Coordonator local

        Impreuna in lumea afacerilor