Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Forum International - Biogaz din deseuri - ENREG ENERGIA REGENERABILA

Small-Biomass-Plants-Can-Help-Rural-Economies-Researchers-Say-431681-2In perioada 4 – 6 Martie 2015 are loc la Arad, cea de-a VII a editie a ENERG ENERGIA REGENERABILA, cel mai mare forum pentru energie regenerabila din Romania, unde sunt asteptate si firme din Serbia si Ungaria.

Biomasa si biogazul au devenit nu doar o prioritate pentru Romania, ci si o necesitate. Autoritatile sunt de parere ca in Romania, exista o serie de probleme legate de managementul deseurilor, mediul inconjurator si energia termica. Raspunsul la toate aceste probleme poate fi chiar sectorul de bioenergie (biomasa si biogazul).

Avand in vedere ca Romania dispune de un potential mare pe biogaz, se investeste tot mai mult in sectorul agricol, alimentar si chiar si in managementul apei si al deseurilor de toate tipurile. Toate aceste resurse reprezinta o sursa pentru obtinerea de energie, pe linia reducerii consumului de combustili fosili.

Vor fi dezbatute subiecte precum:

  • Dezvoltare durabila prin valorificarea potentialului energetic al namolului provenit din statiile de epurare municipale;
  • Sorgul zaharat;
  • Materie prima ideala pentru biogaz;
  • Alti combustibili si bioproduse;
  • Miscanthus Giganteus – Resursa energetica sustenabila pentru incalzire casnica si pentru microferme si altele.

Evenimentul este patronat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si sustinut de Camera de Comert si Industrie Arad.

Informatii suplimentare despre eveniment sunt disponibile pe www.enreg-expo.com

        Impreuna in lumea afacerilor