Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Forumul ”Parteneriate pentru dezvoltarea Romaniei”, Bucuresti, 31 octombrie

foto stireCamera de Comert si Industrie a Romaniei, in parteneriat cu Intact Media Group, cu implicarea deosebită a Ministerului Dezvoltării Regionale si Administratiei Publice organizează

Forumul Parteneriate pentru dezvoltarea Romaniei

Potentialul strategic al retelei de parcuri si terenuri industriale

luni, 31 octombrie 2016, ora 10.00,

sediul CCIR

Este unanim acceptat faptul că promovarea zonelor de oportunitate industrială constituie o prioritate majoră pentru România, în raport cu celelalte state membre ale Uniunii Europene. Dezvoltarea teritorială, prin investitii în parcuri industriale, precum si în alte proiecte relevante pentru sectorul economic se aliniază obiectivelor asumate ale autorităsilor centrale, ăn vederea implementării Strategiei Europa 2020 si a Planului de investitii pentru Europa.

Beneficiile economice si sociale ale zonelor de oportunitate industriale se reflectă în dezvoltarea sectorului de cercetare si inovare, cresterea gradului de ocupare a populatiei active, prin crearea de noi locuri de muncă, reducând, în consecintă, procentul populatiei amenintate de sărăcie.

În acest context, este evidenta necesitatea colaborarii dintre sectorul public, ofertant atractiv de oportunitati de dezvoltare industriala si sectorul privat, detiinator de resurse, expertiza si, in egala masura, de management performant.

Obiectivele acestui eveniment constau ăn prezentarea oportunitatilor de dezvoltare si de localizare de noi activitati industriale existente la ora actuala la nivelul Romaniei, prin aducerea fata in fata a ofertei autoritatilor publice si a cererii potentialilor dezvoltatori economici sau investitori.

Evenimentul, care va fi moderat de doamna Alexandra STOICESCU, Director executiv Intact Media Group, isi propune sa reuneasca reprezentantii autoritatilor si administratiei publice locale si centrale cu cei ai mediului de afaceri pentru a dezbate teme vizand: oferta administratiei publice pentru mediul de afaceri in materie de terenuri si cladiri ce pot sustine parcuri industriale, beneficiile economico – sociale ale zonelor de oportunitate industriala la nivel national, planul guvernamental de stimulare si de dezvoltare a acestor categorii de zone si facilitati fiscale pe care autoritatile locale le acorda companiilor rezidente in aceste zone, precum si dezvoltatorilor.

Alaturi de organizatori, au confirmat prezenta in calitate de speakeri:

  • Domnul Dacian CIOLOS, Prim Ministrul Romaniei
  • Domnul Vasile DINCU, Vice-primi ministru, Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice
  • Doamna Gabriela FIREA, Primarul General al Municipiului Bucuresti
  • Domnul Robert NEGOITA, Presedintele Asociatiei Municipiilor din Romania
  • Domnul Cristian ERBASU, Presedinte, Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii

Invitatia la eveniment este disponibila on-line.

Pentru detalii si confirmarea participarii va sta la dispozitie Irina Avganti, consilier, Camera de Comert si Industrie a Romaniei, mail: irina.avganti@ccir.ro, tel. 0723 225 013.

        Impreuna in lumea afacerilor